Сьогодні ми розглянемо три способи варіння яєць для крабового салату. Найпоширенішим з них є варіння в каструлі з водою, але можна також зварити яйця в мультиварці і навіть в мікрохвильовій печі.
⌚ Скільки часу варити яйця для салату
Існує думка, що зварити яйце в мікрохвильовій печі можна, а дістати його після цього звідти цілим не можна. Але, насправді, при дотриманні певних умов, домогтися потрібного результату можна.
Таблиця 1. Скільки варити яйця для салату в залежності від способу.
В каструлі | Сильний вогонь | 7-10 хвилин після закипання |
В мультиварці | Режим «Варка» | 7-10 хвилин після закипання |
В мікрохвильовці | Середня потужність (350-450 Вт) | 10-12 хвилин |
Якщо яйця дістали з холодильника, краще заздалегідь дати їм дійти до кімнатної температури перед варінням.
☝ Як правильно варити яйця для салату
У каструлі
Як варити яйця для салату:
- Поміщаємо яйця в каструлю з підсоленою холодною водою, так, щоб вода повністю покривала;
- Ставимо каструлю на сильний вогонь і доводимо до кипіння;
- Варимо яйця до готовності;
- Зливаємо окріп і поміщаємо яйця в проточну холодну воду до повного охолодження для полегшення їх подальшого очищення.
до Речі, у процесі варіння теж можна оцінити свіжість яєць. Якщо вони повністю тонуть у воді, лягаючи на дно каструлі, – вони свіжі, а якщо спливають – вживати в їжу такий продукт не можна.
В мультиварці
Послідовність приготування:
- Кладемо яйця в чашу мікрохвильовки з підсоленою холодною водою, так, щоб вода повністю покривала;
- Закриваємо кришку і включаємо режим «Варка»;
- Після закипання варимо до готовності;
- Виймаємо яйця шумівкою і опускаємо в проточну холодну воду до повного охолодження.
Можна використовувати для варіння і вкладку для приготування на пару. В цьому випадку час варіння не зміниться, але для впевненості можна встановити таймер на 15 хвилин. Тоді процес буде повністю автономним і відкривати кришку мультиварки не потрібно.
В мікрохвильовці
Щоб яйця не вибухнули обов’язково потрібно дотримуватися порядку варіння:
- Заливаємо в придатну для використання в мікрохвильовій печі посуд (вона обов’язково повинна мати кришку) добре підсолену воду;
- Кладемо в неї яйця так, щоб вони були повністю покриті водою;
- Закрити посуд кришкою, ставимо в мікрохвильовку, включаємо на середню потужність і варимо до готовності;
- Сварившиеся яйця опускаємо в проточну холодну воду до повного охолодження.
Як вибрати гарні яйця
Яйця важливий інгредієнт нашого салату. Від їх смаку залежить смак всього страви. Тому важливо вибрати для приготування самі якісні і смачні.
- Різниці між білими і коричневими яйцями немає. За смаком вони не відрізняються. А ось чим годували несучку дуже важливо.
- Якщо застосовували комбікорму і харчові добавки – жовток яйця блідо забарвлений в жовтий колір. Це яйце має невираженний смак і містить мало корисних мікроелементів. Такі яйця зазвичай можна знайти на полицях магазинів.
- А от якщо курочка харчувалася здоровою їжею, жовток знесеного нею яйця буде забарвлений в яскравий і насичений жовто-червоний колір. Такі яйця можна отримати в основному від домашньої птиці.
- Ну і, звичайно, велике яйце буде краще дрібного. Розмір говорить про здоров’я і хорошому харчуванні несучки.
Як вибрати курячі яйця — передача «Про найголовніше»
Рецепт класичного салату «Крабовий» від шеф-кухаря
Ну і найголовніше. Рецепт класичного крабового салату.
Інгредієнти:
- три зварених круто яйця;
- один свіжий огірок середнього розміру (обов’язково молодий і хрусткий);
- половина маленької головки ріпчастої цибулі;
- одна упаковка не морожених крабових паличок (250-300 г);
- чотири столові ложки довго зернистого пропареного рису (100 г);
- одна банка солодкої консервованої кукурудзи;
- кріп, петрушка, майонез, домашня сметана, сіль, перець – за смаком.
Далі беремо широку середньої глибини чашку для змішування салату.
Приготування:
- Відварюємо добре промитий рис (спочатку кидаємо у киплячу воду, а потім солимо й додаємо трохи лимонної кислоти для додання рісу білосніжного кольору) протягом 25 хвилин під контролем (уникати розварювання);
- Відварюємо яйця;
- Висипаємо з баночки кукурудзу і ретельно зливаємо з неї всю рідину;
- Нарізаємо тонкими короткими смужками крабові палички;
- огірок Нарізаємо разом з шкіркою маленькими кубиками (2-3 мм);
- Дрібно нарізаємо попереднього ошпарений окропом цибуля;
- Дрібно рубаємо петрушку і кріп;
- відварені яйця Очищаємо від шкаралупи і, попередньо охолодивши в холодильнику, натираємо на крупній тертці;
- Приготований рис промиваємо проточною холодною водою до повного охолодження;
- Складаємо все вийшло, крім рису і зелені, в чашку, але не змішуємо;
- Далі додаємо рис і все добре перемішуємо;
- Додаємо зелень, солимо і перчимо за смаком.
Салат готовий. Зберігати готову страву краще в холодильнику. Перед подачею на стіл заправляємо майонезом, змішаним у пропорції три до одного з домашньою сметаною (густими вершками). Прикрашаємо гілочками зелені. Надаємо форму стіжка сіна.
Принадність приготованого нами салату в тому, що він один з небагатьох поєднує в собі чудові смакові якості, не перевантажує організм жирами, оскільки не відноситься до важкої їжі, і святково виглядає на столі.
Відео-рецепт крабового салату з рисом
Крім того, рецепт салату допускає застосування практично вільного набору інгредієнтів. У кожної господині є свій рецепт цього чудового салату.
Точне його походження не відомо і крабовий салат відносять до страв народної кухні. Перші згадки про нього в Росії відносяться до 80-х років ХХ століття.