Як і скільки часу варити яйця для крабового салату [+рецепт від шеф-кухаря]

Дізнайтеся, скільки часу варити яйця для ? крабового салату. Покрокові способи варіння в каструлі, мультиварці, мікрохвильовій печі. Як вибрати хороші свіжі яєчка. Рецепт крабового салату з рисом.

Сьогодні ми розглянемо три способи варіння яєць для крабового салату. Найпоширенішим з них є варіння в каструлі з водою, але можна також зварити яйця в мультиварці і навіть в мікрохвильовій печі.

⌚ Скільки часу варити яйця для салату

Існує думка, що зварити яйце в мікрохвильовій печі можна, а дістати його після цього звідти цілим не можна. Але, насправді, при дотриманні певних умов, домогтися потрібного результату можна.

Таблиця 1. Скільки варити яйця для салату в залежності від способу.

В каструлі Сильний вогонь 7-10 хвилин після закипання
В мультиварці Режим «Варка» 7-10 хвилин після закипання
В мікрохвильовці Середня потужність (350-450 Вт) 10-12 хвилин

Якщо яйця дістали з холодильника, краще заздалегідь дати їм дійти до кімнатної температури перед варінням.

☝ Як правильно варити яйця для салату

У каструлі

Як варити яйця для салату:

  1. Поміщаємо яйця в каструлю з підсоленою холодною водою, так, щоб вода повністю покривала;
  2. Ставимо каструлю на сильний вогонь і доводимо до кипіння;
  3. Варимо яйця до готовності;
  4. Зливаємо окріп і поміщаємо яйця в проточну холодну воду до повного охолодження для полегшення їх подальшого очищення.

до Речі, у процесі варіння теж можна оцінити свіжість яєць. Якщо вони повністю тонуть у воді, лягаючи на дно каструлі, – вони свіжі, а якщо спливають – вживати в їжу такий продукт не можна.

В мультиварці

Послідовність приготування:

  1. Кладемо яйця в чашу мікрохвильовки з підсоленою холодною водою, так, щоб вода повністю покривала;
  2. Закриваємо кришку і включаємо режим «Варка»;
  3. Після закипання варимо до готовності;
  4. Виймаємо яйця шумівкою і опускаємо в проточну холодну воду до повного охолодження.

Можна використовувати для варіння і вкладку для приготування на пару. В цьому випадку час варіння не зміниться, але для впевненості можна встановити таймер на 15 хвилин. Тоді процес буде повністю автономним і відкривати кришку мультиварки не потрібно.

В мікрохвильовці

Щоб яйця не вибухнули обов’язково потрібно дотримуватися порядку варіння:

  1. Заливаємо в придатну для використання в мікрохвильовій печі посуд (вона обов’язково повинна мати кришку) добре підсолену воду;
  2. Кладемо в неї яйця так, щоб вони були повністю покриті водою;
  3. Закрити посуд кришкою, ставимо в мікрохвильовку, включаємо на середню потужність і варимо до готовності;
  4. Сварившиеся яйця опускаємо в проточну холодну воду до повного охолодження.

Як вибрати гарні яйця

Яйця важливий інгредієнт нашого салату. Від їх смаку залежить смак всього страви. Тому важливо вибрати для приготування самі якісні і смачні.

  • Різниці між білими і коричневими яйцями немає. За смаком вони не відрізняються. А ось чим годували несучку дуже важливо.
  • Якщо застосовували комбікорму і харчові добавки – жовток яйця блідо забарвлений в жовтий колір. Це яйце має невираженний смак і містить мало корисних мікроелементів. Такі яйця зазвичай можна знайти на полицях магазинів.
  • А от якщо курочка харчувалася здоровою їжею, жовток знесеного нею яйця буде забарвлений в яскравий і насичений жовто-червоний колір. Такі яйця можна отримати в основному від домашньої птиці.
  • Ну і, звичайно, велике яйце буде краще дрібного. Розмір говорить про здоров’я і хорошому харчуванні несучки.

Як вибрати курячі яйця — передача «Про найголовніше»

Рецепт класичного салату «Крабовий» від шеф-кухаря

Ну і найголовніше. Рецепт класичного крабового салату.

Інгредієнти:

  • три зварених круто яйця;
  • один свіжий огірок середнього розміру (обов’язково молодий і хрусткий);
  • половина маленької головки ріпчастої цибулі;
  • одна упаковка не морожених крабових паличок (250-300 г);
  • чотири столові ложки довго зернистого пропареного рису (100 г);
  • одна банка солодкої консервованої кукурудзи;
  • кріп, петрушка, майонез, домашня сметана, сіль, перець – за смаком.

Далі беремо широку середньої глибини чашку для змішування салату.

Приготування:

  1. Відварюємо добре промитий рис (спочатку кидаємо у киплячу воду, а потім солимо й додаємо трохи лимонної кислоти для додання рісу білосніжного кольору) протягом 25 хвилин під контролем (уникати розварювання);
  2. Відварюємо яйця;
  3. Висипаємо з баночки кукурудзу і ретельно зливаємо з неї всю рідину;
  4. Нарізаємо тонкими короткими смужками крабові палички;
  5. огірок Нарізаємо разом з шкіркою маленькими кубиками (2-3 мм);
  6. Дрібно нарізаємо попереднього ошпарений окропом цибуля;
  7. Дрібно рубаємо петрушку і кріп;
  8. відварені яйця Очищаємо від шкаралупи і, попередньо охолодивши в холодильнику, натираємо на крупній тертці;
  9. Приготований рис промиваємо проточною холодною водою до повного охолодження;
  10. Складаємо все вийшло, крім рису і зелені, в чашку, але не змішуємо;
  11. Далі додаємо рис і все добре перемішуємо;
  12. Додаємо зелень, солимо і перчимо за смаком.

Салат готовий. Зберігати готову страву краще в холодильнику. Перед подачею на стіл заправляємо майонезом, змішаним у пропорції три до одного з домашньою сметаною (густими вершками). Прикрашаємо гілочками зелені. Надаємо форму стіжка сіна.

Принадність приготованого нами салату в тому, що він один з небагатьох поєднує в собі чудові смакові якості, не перевантажує організм жирами, оскільки не відноситься до важкої їжі, і святково виглядає на столі.

Відео-рецепт крабового салату з рисом

Крім того, рецепт салату допускає застосування практично вільного набору інгредієнтів. У кожної господині є свій рецепт цього чудового салату.

Точне його походження не відомо і крабовий салат відносять до страв народної кухні. Перші згадки про нього в Росії відносяться до 80-х років ХХ століття.