Як і скільки часу смажити пельмені на сковороді

Дізнайтеся, як смачно і просто посмажити пельмені і скільки на це потрібно часу. Інформація в таблиці. 2 способу приготування. Плюс відео-рецепт домажних смажених пельменів.

Смажені до хрусткої скоринки пельмені — надзвичайно смачне і апетитне блюдо. По своєму дивовижному смаком вони чимось нагадують пиріжки та чебуреки.

Дізнайтеся з цієї статті, як посмажити пельмені, щоб вони вийшли золотистого кольору і з соковитою начинкою.

⌚ Час смаження

Посмажити пельмені можна на сковороді або в мультиварці, можна використовувати як домашні, так і фабричні напівфабрикати.

Заморожені Розморожені Сирі Варені
Домашні Магазинні Домашні Магазинні Домашні Магазинні Домашні Магазинні
На сковороді 20 хв 15 хв 12 хв 10 хв 10-15 хв 9 хв 5-7 хв 5-7 хв
В мультиварці 40 хв 35 хв 25-30 хв 15-20 хв 30 хв 25 хв 15 хв 15 хв

Час смаження пельменів залежить і від індивідуального смаку. Кому подобаються підсмажені хрусткі, може готувати їх близько 20 хвилин, хто любить з ніжною підрум’яненою скоринкою — достатньо 10 хвилин.

Правильна технологія приготування пельменів

На сковороді

Інструкція:

  1. Поставте на сильний вогонь сковороду і добре розігрійте її.
  2. Залийте в сковороду олію, приблизно на 2 — 3 см від дна посуду.
  3. Як тільки на поверхні олії почнуть з’являтися легкі бульбашки, починайте акуратно по одному закладати пельмені.
  4. Після того, як всі пельмені викладені, додайте спеції за смаком і поставте конфорку на середню потужність.
  5. Постійно перевертаючи, обсмажуйте їх до появи з обох сторін рум’яної скоринки.
  6. У міру готовності виймайте пельмені з сковороди.

Обсмажені пельмені дуже калорійні. Щоб зменшити калорійність страви, перед подачею їх на стіл викладіть обсмажені пельмешки на паперові рушники або серветки, щоб стік зайвий жир.

В мультиварці

Інструкція:

  1. Залийте соняшникову олію в чашу мультиварки, щоб воно на 2 см покривало дно.
  2. Виберіть режим «Випічка» на 35 хвилин.
  3. Через кілька хвилин масло розігріється до потрібної температури, і можна буде викладати заморожені пельмені. Закладайте пельмені по одному. Після накрийте чашу кришкою.
  4. Поки страва готується, зробіть соус для смаження. Для цього візьміть трохи закип’ятила води і змішайте зі сметаною. Далі додайте подрібнений лавровий лист за смаком перець і сіль. Добре все перемішайте.
  5. Через 15 – 20 хвилин відкрийте кришку і з допомогою лопаточки переверніть пельмені на інший бік.
  6. Залийте все приготованим соусом, закрийте кришку і смажте до завершення програми.
  7. За готовності дістаньте з мультиварки рум’яні і апетитні пельмені, посипте дрібно нашаткованої зеленню, залийте сметаною або томатним соусом і радуйте домочадців і гостей вашим кулінарним шедевром.

Готову страву за вашим бажанням можна урізноманітнити тертим сиром, дрібно нарізаними свіжими овочами, смаженими білими грибами або овочевим салатом.

У чому особливість смаження заморожених пельменів

Бувають випадки, коли до вас несподівано нагрянули гості, а готового страви, здатного здивувати гостей, немає. Або намітився пікнічок, а взяти з собою особливо нічого.

Тут вам на допомогу прийдуть заморожені пельмені, запашні до медового кольору з неймовірно смаком і ароматом. Приготувати таку страву дуже швидко і просто.

За 10 хвилин до смаження дістаньте пельмені з морозилки, щоб вони злегка відтанули. Після легенько стисніть кожен пельменів руками, так вони просмажаться рівномірніше, блюдо вийде ще смачніше.

Відео-рецепт, як смачно і просто посмажити пельмені