Смажені до хрусткої скоринки пельмені — надзвичайно смачне і апетитне блюдо. По своєму дивовижному смаком вони чимось нагадують пиріжки та чебуреки.
Дізнайтеся з цієї статті, як посмажити пельмені, щоб вони вийшли золотистого кольору і з соковитою начинкою.
⌚ Час смаження
Посмажити пельмені можна на сковороді або в мультиварці, можна використовувати як домашні, так і фабричні напівфабрикати.
Заморожені | Розморожені | Сирі | Варені | |||||
Домашні | Магазинні | Домашні | Магазинні | Домашні | Магазинні | Домашні | Магазинні | |
На сковороді | 20 хв | 15 хв | 12 хв | 10 хв | 10-15 хв | 9 хв | 5-7 хв | 5-7 хв |
В мультиварці | 40 хв | 35 хв | 25-30 хв | 15-20 хв | 30 хв | 25 хв | 15 хв | 15 хв |
Час смаження пельменів залежить і від індивідуального смаку. Кому подобаються підсмажені хрусткі, може готувати їх близько 20 хвилин, хто любить з ніжною підрум’яненою скоринкою — достатньо 10 хвилин.
Правильна технологія приготування пельменів
На сковороді
Інструкція:
- Поставте на сильний вогонь сковороду і добре розігрійте її.
- Залийте в сковороду олію, приблизно на 2 — 3 см від дна посуду.
- Як тільки на поверхні олії почнуть з’являтися легкі бульбашки, починайте акуратно по одному закладати пельмені.
- Після того, як всі пельмені викладені, додайте спеції за смаком і поставте конфорку на середню потужність.
- Постійно перевертаючи, обсмажуйте їх до появи з обох сторін рум’яної скоринки.
- У міру готовності виймайте пельмені з сковороди.
Обсмажені пельмені дуже калорійні. Щоб зменшити калорійність страви, перед подачею їх на стіл викладіть обсмажені пельмешки на паперові рушники або серветки, щоб стік зайвий жир.
В мультиварці
Інструкція:
- Залийте соняшникову олію в чашу мультиварки, щоб воно на 2 см покривало дно.
- Виберіть режим «Випічка» на 35 хвилин.
- Через кілька хвилин масло розігріється до потрібної температури, і можна буде викладати заморожені пельмені. Закладайте пельмені по одному. Після накрийте чашу кришкою.
- Поки страва готується, зробіть соус для смаження. Для цього візьміть трохи закип’ятила води і змішайте зі сметаною. Далі додайте подрібнений лавровий лист за смаком перець і сіль. Добре все перемішайте.
- Через 15 – 20 хвилин відкрийте кришку і з допомогою лопаточки переверніть пельмені на інший бік.
- Залийте все приготованим соусом, закрийте кришку і смажте до завершення програми.
- За готовності дістаньте з мультиварки рум’яні і апетитні пельмені, посипте дрібно нашаткованої зеленню, залийте сметаною або томатним соусом і радуйте домочадців і гостей вашим кулінарним шедевром.
Готову страву за вашим бажанням можна урізноманітнити тертим сиром, дрібно нарізаними свіжими овочами, смаженими білими грибами або овочевим салатом.
У чому особливість смаження заморожених пельменів
Бувають випадки, коли до вас несподівано нагрянули гості, а готового страви, здатного здивувати гостей, немає. Або намітився пікнічок, а взяти з собою особливо нічого.
Тут вам на допомогу прийдуть заморожені пельмені, запашні до медового кольору з неймовірно смаком і ароматом. Приготувати таку страву дуже швидко і просто.
За 10 хвилин до смаження дістаньте пельмені з морозилки, щоб вони злегка відтанули. Після легенько стисніть кожен пельменів руками, так вони просмажаться рівномірніше, блюдо вийде ще смачніше.