Одним з національних узбецьких супів з баранини є мастава. Відмінною рисою маставы є наявність рису і достаток овочів в складі, з-за чого цей суп часто називають рідким пловом. Це шалено смачне блюдо, яке хочеться готувати знову і знову!
Технологія приготування проста і заснована на обсмажуванні інгредієнтів спочатку з подальшим додаванням води. Для супу традиційно використовують м’ясо молодого баранчика, вирізку або реберця.
Якщо супи з рисом вам не по душі, приготуйте класичну шурпу, вона повинна вам сподобається!
Інгредієнти
- Рис 150 г
- Баранина 500 г
- Масло рослинне 50 мл
- Петрушка за смаком
- Кріп за смаком
- Кінза за смаком
- Картопля 6 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Морква 1 шт.
- Перець болгарський 1 шт.
- Помідори 2 шт.
- Зіра за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Перець червоний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 115 ккал
- Білки: 3.3 г
- Жири: 6.8 г
- Вуглеводи: 11.4 г
Кроки
60 хв.
-
Баранину для супу краще вибирати молоду. Нарізати м’ясо невеликими кубиками. У казані або каструлі з товстим дном розігріти рослинне масло. Завантажити в нього баранину і обсмажити, помішуючи, до золотистого кольору.
-
Овочі почистіть і промити. Цибулю нарізати півкільцями.
-
Моркву поділити на дрібні кубики.
-
Надіслати моркву з цибулею до м’яса обсмажуватися.
-
Помідори і болгарський перець порізати на маленькі кубики.
-
Додати до засмажки. Перемішуючи лопаткою, обсмажити овочі до золотистого кольору.
-
Потім влити в казан окріп до потрібного вам рівня.
-
Картоплю ріжемо брусочками. Рис промиваємо кілька разів теплою водою.
-
Рис з картоплею закладаємо в суп одночасно. Варимо на повільному вогні 10-15 хвилин.
-
Коли бульйон закипів, додаємо спеції. Після вимкнення плити, закриваємо суп кришкою і закутуємо рушником на 15 хвилин.
-
Узбецька мастава готова! Наповнюємо тарілки і прикрашаємо зеленню.
Порада: якщо додати спеції на самому початку, в розпечене рослинна олія, вони розкриють свій аромат і смак краще, ніж в окропі.
Приготуйте це смачне блюдо! Не пошкодуєте!
Пишіть нам відгуки, будемо вам вдячні!
Готуйте з любов’ю в серці і тоді будь-які страви будуть вдаватися!