В холодні зимові вечори іноді так хочеться наваристого супу зі свинячої грудинки! Для таких випадків підійде наш простий рецепт смачного першого страви. З даних інгредієнтів суп виходить калорійний і досить жирний. Якщо ви не любите, зменшіть кількість грудинки, щоб зробити його більш легким.
Інгредієнти
- Свиняча грудинка 600 г
- Зелень за смаком
- Картопля 1 кг
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Лавровий лист за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 169 ккал
- Білки: 4.7 г
- Жири: 8.7 г
- Вуглеводи: 16.8 г
Кроки
60 хв.
-
Грудинку потрібно попередньо відварити. Промийте м’ясо і залийте його холодною водою. Поставте каструлю на плиту і доведіть до кипіння. Зберіть піну, що утворилася, зменшіть вогонь і варіть 30 хвилин. Потім м’ясо потрібно вийняти і дати йому охолонути. Бульйон, при необхідності розбавити окропом.
-
Картоплю очистити, промити і порізати великими шматочками. Відправити картоплю в каструлю з бульйоном. Варити 15-20 хвилин.
-
Остиглу грудинку порізати невеликими шматочками і повернути в каструлю.
-
Цибулю і моркву почистити, помити і подрібнити за вашим бажанням. Обсмажити на рослинній олії до золотистого кольору.
-
За 10 хвилин до готовності супу, додати заправку з моркви і цибулі, а також лавровий лист, сіль і перець.
-
Зелень помити і дрібно порубати ножем. Додати в суп за 3 хвилини до готовності.
-
Після зняття каструлі з плити, накрийте кришкою і дайте супу настоятися 10-15 хвилин. За цей час жир спливе нагору, бульйон стане більш прозорим, а смак насиченим.
-
Можна їсти. Приємного апетиту!
Порада: щоб бульйон зробити більш ароматним і прозорим, додайте в нього цілу цибулину в лушпинні і стебло селери. Видаліть ці овочі після варіння.
Ось такий простий рецепт!
Залишайте свої побажання та відгуки внизу, під цим постом
Не упустите жодного нового рецепту! Підпишіться на наші групи в Однокласниках, Вконтакте і Instagram!
можливо, Вам також сподобається цей рецепт апетитного супчика!