Суп з солоної сьомги

Як приготувати суп з солоної риби? Дуже просто! Відкривайте рецепт і запамятовуйте докладну інструкцію. Урізноманітніть своє повсякденне меню оригінальним стравою.

Щоб суп з солоної риби вийшов наваристим, рекомендую брати за основу, замість води, рибний або овочевий бульйон. Смак страви такий же, як при готуванні з свіжої сьомги. Єдина тонкість — додавати сіль в суп треба наприкінці варіння, щоб ненароком не пересолити.

Інгредієнти

  • Зелень за смаком
  • Картопля 3-4 шт.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Селера (корінь) 200 г
  • Морква 1 шт.
  • Сьомга слабосолона 200-300 г
  • Сьомга (хребти) 1 кг
  • Лавровий лист 1-3 шт
  • Перець чорний горошок за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 150 ккал
  • Білки: 9 г
  • Жири: 3.9 г
  • Вуглеводи: 18.8 г

Кроки

1 годину. 15 хв.

  • Рибний бульйон я буду готувати з голови, хребта та інших обрізків сьомги. Закладаю все в каструлю, заливаю водою і ставлю на плиту.

  • Тим часом наріжу овочі. Половину моркви, одну цибулину і частина кореня селери залишу на бульйон, а решту дрібно наріжу.

  • Коли вода закипить знімаю піну і закладаю овочі і приправи. Я використовую перець горошком, сіль і лавровий лист. Зменшую потужність плити і варю бульйон 20-30 хвилин.

  • Солоне філе сьомги нарізаю невеликими кубиками і відставляю в бік, його ми будемо закладати в кінці.

  • Картоплю чищу і промиваю, потім ріжу кубиками і знову промиваю, щоб позбутися від зайвого крохмалю.

  • Тим часом зварився бульйон. Виймаємо з нього рибні обрізки і овочі, проціджуємо через дрібне сито, а каструлю ретельно промиваємо. Потім повертаємо вже світлий і прозорий бульйон в каструлю і доводимо до кипіння.

  • У киплячий рибний бульйон кладемо картоплю, моркву, цибулю і селеру. Прикриваємо кришкою і варимо при слабкому кипінні 10-15 хвилин, до м’якості картоплі.

  • Філе сьомги додаємо в каструлю наступним кроком, закриваємо кришкою і тримаємо на вогні ще 3-5 хвилин. Після цього можна суп посолити за смаком і додати приправи.

  • Для подачі дрібно рубаємо зелень кропу.

  • Ось такою красивою і апетитною вийшла юшка з сьомги. Приємного апетиту!

Щоб не довелося проціджувати бульйон, варіть рибні відрізки і хребти чистої марлі, складеної в декілька шарів. Після того, як бульйон буде готовий, її можна просто видалити з каструлі і викинути.

Сподобався рецепт? Залиш свій відгук у коментарі для інших читачів!

А ви знали, що якщо готувати в гарному настрої, їжа виходить смачніше?

Всім бажаю гарного дня!