Щоб суп з солоної риби вийшов наваристим, рекомендую брати за основу, замість води, рибний або овочевий бульйон. Смак страви такий же, як при готуванні з свіжої сьомги. Єдина тонкість — додавати сіль в суп треба наприкінці варіння, щоб ненароком не пересолити.
Інгредієнти
- Зелень за смаком
- Картопля 3-4 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Селера (корінь) 200 г
- Морква 1 шт.
- Сьомга слабосолона 200-300 г
- Сьомга (хребти) 1 кг
- Лавровий лист 1-3 шт
- Перець чорний горошок за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 150 ккал
- Білки: 9 г
- Жири: 3.9 г
- Вуглеводи: 18.8 г
Кроки
1 годину. 15 хв.
-
Рибний бульйон я буду готувати з голови, хребта та інших обрізків сьомги. Закладаю все в каструлю, заливаю водою і ставлю на плиту.
-
Тим часом наріжу овочі. Половину моркви, одну цибулину і частина кореня селери залишу на бульйон, а решту дрібно наріжу.
-
Коли вода закипить знімаю піну і закладаю овочі і приправи. Я використовую перець горошком, сіль і лавровий лист. Зменшую потужність плити і варю бульйон 20-30 хвилин.
-
Солоне філе сьомги нарізаю невеликими кубиками і відставляю в бік, його ми будемо закладати в кінці.
-
Картоплю чищу і промиваю, потім ріжу кубиками і знову промиваю, щоб позбутися від зайвого крохмалю.
-
Тим часом зварився бульйон. Виймаємо з нього рибні обрізки і овочі, проціджуємо через дрібне сито, а каструлю ретельно промиваємо. Потім повертаємо вже світлий і прозорий бульйон в каструлю і доводимо до кипіння.
-
У киплячий рибний бульйон кладемо картоплю, моркву, цибулю і селеру. Прикриваємо кришкою і варимо при слабкому кипінні 10-15 хвилин, до м’якості картоплі.
-
Філе сьомги додаємо в каструлю наступним кроком, закриваємо кришкою і тримаємо на вогні ще 3-5 хвилин. Після цього можна суп посолити за смаком і додати приправи.
-
Для подачі дрібно рубаємо зелень кропу.
-
Ось такою красивою і апетитною вийшла юшка з сьомги. Приємного апетиту!
Щоб не довелося проціджувати бульйон, варіть рибні відрізки і хребти чистої марлі, складеної в декілька шарів. Після того, як бульйон буде готовий, її можна просто видалити з каструлі і викинути.
Сподобався рецепт? Залиш свій відгук у коментарі для інших читачів!
А ви знали, що якщо готувати в гарному настрої, їжа виходить смачніше?
Всім бажаю гарного дня!