Суп з капустою і рисом — перша страва для тих, хто віддає перевагу кулінарні експерименти. Таке поєднання продуктів є не зовсім традиційним, однак, це відмінний привід розсунути кулінарні кордону і чимось здивувати себе !
Як ми знаємо, капуста володіє цілим комплексом корисних властивостей, містить у собі цінні вітаміни і мінерали. Рис же багатий клітковиною і складними вуглеводами. Такий сплав ідеальний для дієтичних страв, ви з легкістю насититеся, але при цьому кількість калорій буде низька.
Наш покроковий рецепт, як завжди, допоможе вам пізнати всі тонкощі приготування страви. Крім того, вас може зацікавити й інший рецепт!
Інгредієнти
- Вода 3 стакан
- Рис ⅔ склянку
- Масло вершкове 2 ст. л.
- Масло оливкова 100 мл
- Часник 10 г
- Капуста білокачанна 900 г
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Сир 40 г
- Перець чорний мелений за смаком
- Оцет винний 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 150 ккал
- Білки: 2.8 г
- Жири: 11.3 г
- Вуглеводи: 9 г
Кроки
40 хв.
-
Почнемо приготування з підготовки овочів. Першим ділом дрібно нашинкуем капусту.
-
Потім дрібно нарізаємо цибулю і обсмажуємо на оливковій олії до золотистого кольору.
-
Далі додаємо в сковороду дрібно порубаний часник і також обсмажуємо до рум’яного кольору.
-
Тепер викладаємо нашатковану капусту, солимо і перчимо, додаємо винний оцет. Накриваємо кришкою і тушкуємо 10 хвилин.
-
Далі вливаємо в каструлю воду або бульйон, а також викладаємо зверху рис, все ретельно перемішуємо. Варимо 20-25 міну.
-
Коли рис буде готовий, додаємо в ємність вершкове масло і тертий сир.
-
Викладаємо суп у тарілку, зверху посипаємо рештою сиру.
Порада: ви можете використовувати будь-який сорт рису, тільки враховуйте, що від цього буде залежати загальний час приготування страви. Однак, краще всього підійде італійський Арборіо. Також перед приготуванням потрібно промити рис в холодній воді!
Приємного апетиту і гарного настрою! Ми любимо вас!
Залишайте свої побажання та пропозиції у коментарях!
А які цікаві рецепти знаєте ви? Поділися з нами!