Картопляний суп з крупою просте блюдо на перше, приготувати яке зможе навіть дитина! Його можна варити пісним, як у нашому варіанті, або на бульйоні з м’ясом. Імпровізуйте залежно від наявності продуктів у вашому холодильнику.
Інгредієнти
- Гречана крупа ¾ склянку
- Масло соняшникова 3 ст. л.
- Картопля 4 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Лавровий лист 1 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 273 ккал
- Білки: 5 г
- Жири: 16.3 г
- Вуглеводи: 25.8 г
Кроки
30 хв.
-
Нарізаємо картоплю брусками середнього розміру.
-
Цибулю можна варити цілком в супі для аромату або дрібно порізати і обсмажити.
-
Моркву натерти на тертці або порізати на маленькі кубики.
-
Нагріваємо в каструлі 2 л води і закладаємо нашу картопельку. Щоб не утворювалася піна, промийте картоплю від зайвого крохмалю і закладайте кубики в киплячу воду.
-
На рослинному маслі трошки обсмажуємо цибулю і моркву. Додаємо отриману заправку в суп. Слідом закладаємо промиту гречку. Варити на слабкому потужності плити з прикритою кришкою 15 хвилин.
-
Картопляний суп з гречаною крупою готовий. Ось який вийшов жовтенький смачний супчик!
Порада: щоб гречка в супі не розварилася до кашоподібного стану, попередньо обсмажте крупу на сухій сковороді.
Прикрасити його можна січеною зеленню або грінками, рецепт приготування яких ви знайдете тут!
Підписуйтесь на нашу групу в улюбленій соц.мережі і дивіться ще більше простих рецептів!