Грибний суп з печерицями без м’яса найбільш актуальний в піст. Поживний і корисний супчик порадує вас своїм свіжим смаком і грибним ароматом! Простий покроковий рецепт допоможе вам впоратися з приготуванням в два рахунки!
Ви здивуєтеся, але вегетаріанські супи теж можуть бути поживними і наваристими, тому приклад наш рецепт!
Цей суп можна приготувати не тільки з печерицями, але і з білими грибами, лисичками, вешенками та іншими. Різниця лише в ступені термічної обробки грибів. Лісові гриби готуються довше, ніж печериці та гливи. Також можна використовувати консервовані гриби, з ними простіше, адже вони вже готові.
Інгредієнти
- Вода-2 л
- Печериці свіжі 200 г
- Гречана крупа ¾ склянку
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Зелень за смаком
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 372 ккал
- Білки: 7.4 г
- Жири: 25.3 г
- Вуглеводи: 27.6 г
Кроки
60 хв.
-
ставимо На плиту каструлю з водою. Поки вода закипає, наріжемо кубиками картоплю. Відразу скажу, що цей рецепт не передбачає додавання моркви, але якщо ви не уявляєте без неї супу, то можете додати.
-
Гриби поріжемо скибочками, попередньо промивши їх.
-
Цибулину ріжемо дрібно. У мене був червоний лук, але звичайний білий теж підійде.
-
Тим часом у каструлі закипіла вода. Відправляємо в неї наш картоплю і зменшуємо вогонь.
-
Гречку слід обсмажити на сухій сковорідці. Так вона не розвариться і зернятка збережуть свою форму. Потім висипаємо її в каструлю.
-
У сковороду наливаємо олію і нагріваємо його. Закладаємо гриби з цибулею і обсмажуємо з усіх боків до золотистого кольору.
-
Викладаємо гриби з цибулею в каструлю. Відразу ж можна додати сіль, перець і інші улюблені спеції. Варимо 10-15 хвилин, до готовності картоплі і грибів.
-
Зелень дрібно нарізаємо і посипаємо в кожну тарілку. Приємного апетиту!
Порада: не додавайте часник в грибні супи, щоб не перебивати тонкий грибний аромат і смак.
Просто і смачно! Чи Не правда?
Напишіть свій рецепт дієтичного грибного супу!
Готуйте з душею і будьте щасливі!