Поговори трохи про традиції та кухні східних країн. І в цьому нам допоможе рецепт смачного чуваської заправного суп з баранини шурпі. Цей суп відрізняє висока жирність, велика кількість зелені і овочів, досить крупно порізаних! Давайте приготуємо!
Час приготування супу буде залежати від виду м’яса і його віку, враховуйте це при виборі баранини. Також краще всього для готування підійде казан, якщо його немає, то товстостінна каструля.
Рецепт цього першого страви в деяких країна або частинах Росії є сімейною традицією, матері передають його дочкам і так далі. А по великих святах такий суп є невід’ємною частиною столу. Можливо вам сподобається схожий рецепт!
Інгредієнти
- Вода 2.5 л
- Баранина 700 г
- Масло рослинне 50 мл
- Зелень за смаком
- Картопля 5 шт.
- Цибуля ріпчаста 3-4 шт.
- Морква 2 шт.
- Перець болгарський 2-3 шт.
- Помідори 2 шт.
- Спеції за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 87 ккал
- Білки: 1.9 г
- Жири: 5.8 г
- Вуглеводи: 6.5 г
Кроки
2 год. 0 хв.
- Баранину нарізаємо шматочками більші середніх. У казан вливаємо олію і розігріваємо. Потім додаємо м’ясо. Зажити можна на сильному вогні, так як баранина саме по собі досить жирна.
-
Поки м’ясо зазіхає, займемося овочами. Цибулю для шурпі прийнята різати кільцями.
-
також Морква нарізаємо не дуже товстими кільцями.
-
Коли м’ясо обжарилось до скоринки, до нього можна додати цибулю. Зменшуємо вогонь і тушкуємо, не перемішуючи, 10 хвилин. Потім зверху кладемо моркву. Через 10 хвилин перемішуємо вміст казана і тушкуємо ще стільки ж.
-
Тепер наріжемо помідори, попередньо вилучивши у них шкірку за допомогою окропу.
-
Солодкий перець нарізаємо соломкою і додаємо разом з помідорами в казан. Додаємо спеції — зіра, коріандр, червоний перець. Все перемішуємо і додаємо трохи води, тушкуємо 15 хвилин на слабкому вогні.
-
Тепер картопля наріжемо, це прийнято робити крупно — на чверть.
-
Коли вміст протушилось, додаємо картоплю і воду, накриваємо кришкою і чекаємо закипання, додаємо сіль, чорний перець. Варимо до готовності картоплі. Поки шурпі вариться, нарізаємо зелень, який посипаємо готову страву. От і все!
Порада: щоб визначити якість баранини, можна зробити так. В магазині натисніть пальцем на будь-яке місце м’яса і відійдіть на 10 хвилин. Ямка повинна випрямитися, однак, якщо в ній залишилася кров, то тушу неправильно забили або сильно заморозили, що неприпустимо!
Приємного апетиту і гарного настрою! Готуйте з любов’ю!
А які традиції у вашій родині? Напишіть про це в коментарях!