Сирний суп з курячим філе один з найбільш смачних і простих у приготуванні. Першими готувати такий супчик стали французи і жителі Швейцарії. Вони додавали сир в бульйон для його загустіння.
Розсмакувавши вишуканий вершковий смак, європейські кухарі почали створювати варіації супів з додаванням різних сортів сиру. Так з’явився рецепт курячого супу з плавленим сирком.
Інгредієнти
- Куряче філе 500 г
- Масло вершкове 50 г
- Зелень за смаком
- Картопля 400 г
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Сир плавлений 200 г
- Лавровий лист 2 шт.
- Перець запашний 2 шт.
- Перець чорний горошок 2 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 183 ккал
- Білки: 6.7 г
- Жири: 9.2 г
- Вуглеводи: 18.7 г
Кроки
40 хв.
-
Куряче філе укласти в каструлю і залити холодною водою. Поставити на плиту на середній вогонь.
-
Додати перед горошком, запашний перець і лавровий лист. Довести до кипіння, зняти піну. Варити 20 хвилин, до готовності курки.
-
Картоплю нарізати середнім кубиком.
-
Цибулю нарізати дрібно.
-
Моркву натерти на тертці.
-
Плавлений сир наріжемо кубиками, щоб той швидше розчинився в супі.
-
Коли куряче філе зварилося, виймаємо його з каструлі і додаємо нарізану картоплю.
-
Цибулю і моркву пасеруємо на рослинній олії. Можна використовувати і рослинне.
-
Додаємо пасерування в суп.
-
Курку нарізаємо середніми кубиками.
-
Відправляємо філе назад в каструлю.
-
Потім закладаємо плавлений сир і ретельно перемішуємо до повного його розчинення в бульйоні. Варимо суп до готовності картоплі.
-
Суп готовий! Прикрашаємо січеною зеленню або грінками. Приємного апетиту.
Порада: для сирного супу використовувати тільки м’які сорти сиру, які легко зможуть розплавиться в гарячому бульйоні. Крім плавленого сиру, підійде чеддер, камамбер, рікотта, дорблю та інші.
чи Не правда смачно і просто?!
Готуйте з любов’ю і нехай всі страви виходять смачними!