Сирний суп з курячим філе

Як приготувати смачний суп з куркою і плавленим сиром? Дуже просто! Дивіться наш покроковий рецепт з фото. Рекомендації від досвідчених кухарів. Корисні кулінарні поради. З нами у вас вийде смачний суп!

Сирний суп з курячим філе один з найбільш смачних і простих у приготуванні. Першими готувати такий супчик стали французи і жителі Швейцарії. Вони додавали сир в бульйон для його загустіння.

Розсмакувавши вишуканий вершковий смак, європейські кухарі почали створювати варіації супів з додаванням різних сортів сиру. Так з’явився рецепт курячого супу з плавленим сирком.

Інгредієнти

  • Куряче філе 500 г
  • Масло вершкове 50 г
  • Зелень за смаком
  • Картопля 400 г
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Сир плавлений 200 г
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Перець запашний 2 шт.
  • Перець чорний горошок 2 шт.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 183 ккал
  • Білки: 6.7 г
  • Жири: 9.2 г
  • Вуглеводи: 18.7 г

Кроки

40 хв.

  • Куряче філе укласти в каструлю і залити холодною водою. Поставити на плиту на середній вогонь.

  • Додати перед горошком, запашний перець і лавровий лист. Довести до кипіння, зняти піну. Варити 20 хвилин, до готовності курки.

  • Картоплю нарізати середнім кубиком.

  • Цибулю нарізати дрібно.

  • Моркву натерти на тертці.

  • Плавлений сир наріжемо кубиками, щоб той швидше розчинився в супі.

  • Коли куряче філе зварилося, виймаємо його з каструлі і додаємо нарізану картоплю.

  • Цибулю і моркву пасеруємо на рослинній олії. Можна використовувати і рослинне.

  • Додаємо пасерування в суп.

  • Курку нарізаємо середніми кубиками.

  • Відправляємо філе назад в каструлю.

  • Потім закладаємо плавлений сир і ретельно перемішуємо до повного його розчинення в бульйоні. Варимо суп до готовності картоплі.

  • Суп готовий! Прикрашаємо січеною зеленню або грінками. Приємного апетиту.

Порада: для сирного супу використовувати тільки м’які сорти сиру, які легко зможуть розплавиться в гарячому бульйоні. Крім плавленого сиру, підійде чеддер, камамбер, рікотта, дорблю та інші.

чи Не правда смачно і просто?!

Готуйте з любов’ю і нехай всі страви виходять смачними!