Якщо вам не вистачає різноманітності в стравах, спробуйте приготувати суп з вугрів. Ця риба має свій незвичайний смак і дуже корисна! У ній зібрані необхідні нам вітаміни групи B, а також A, D і E. Ті, хто стежать за білково-жиро-вуглеводному балансі, оцінять значний вміст білка.
Не викидайте печінка вугра, з неї виходять відмінні поживні бульйони!
Інгредієнти
- Манна крупа 2 ст. л.
- Масло рослинне 2-3 ст. л.
- Петрушка за смаком
- Кріп за смаком
- Картопля 3 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Цибуля зелена за смаком
- Вугор свіжий 400-500 г
- Лавровий лист 2 шт.
- Перець духм’яний 5 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 287 ккал
- Білки: 6.6 г
- Жири: 16.5 г
- Вуглеводи: 27.9 г
Кроки
30 хв.
-
В товстостінну каструлю, розраховану на 3 літри супу, наливаємо трохи олії і висипаємо в нього спеції. При обсмажуванні приправи стають найбільш ароматними.
-
Моркву подрібнюємо на звичайній або корейської тертці. Цибулю ріжемо кубиками середніми або дрібними, як кому подобається. Обсмажуємо на олії разом зі спеціями 3-4 хвилини на слабкому вогні.
-
Вугра почистити, помити і нарізати порційними шматочками. Укласти в каструлю і залити чистою водою так, щоб вона повністю покривала рибу.
-
Картопля очищаємо, нарізаємо брусками і відразу додаємо в юшку. Варимо 10 хвилин при слабкому кипінні бульйону.
-
Потім кладемо манку. Вона додасть супу густоти і навару. Варимо юшку ще 5-10 хвилин, до готовності картоплі.
-
На завершення додаємо дрібно нарізану зелень.
-
Приємного апетиту!
Порада: Як вибрати вугра для юшки або суші? Дуже просто! Зверніть увагу на його розмір. Менш кістляві рибки мають вагу до 500 грам. Якщо вугор свіжий, його шкіра повинна бути слизькою і гладкою, очі — чисті й прозорі, а філе — пружне і мати аромат моря, а не рибні.
Дуже просто і швидко приготувати!
Напишіть свої відгуки про побажання під цим рецептом!
Всього вам доброго і смачного!