Готуємо по легендарному Ленінградському рецепту суп «Розсольник» з фото покроково. Це класичне блюдо улюблені багатьма! Приготувати його не складе труднощів навіть початківцям кулінарам. А для практичних господинь у нашій колекції є рецепт розсольнику на зиму. Заготовив баночки, а потім не витрачаєш часу на готування. Дуже зручно!
Інгредієнти
- Огірковий розсіл 100 мл
- Перлова крупа ½ склянку
- Яловичина 400 г
- Масло соняшникова 2 ст. л.
- Картопля-4-5 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Морква 2 шт.
- Огірок солоний 2 шт.
- Сметана за смаком
- Лавровий лист 4 шт.
- Перець запашний за смаком
- Томатна паста-2 ч. л.
- Перець чорний горошок за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 169 ккал
- Білки: 4.3 г
- Жири: 9.5 г
- Вуглеводи: 17.1 г
Кроки
2 год. 15 хв.
-
Для приготування бульйону беремо м’якоть яловичини, укладаємо в 2-х літрову каструлю і заливаємо водою. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння, після чого зменшуємо потужність.
-
У процесі закипання на поверхні бульйону буде утворюватися піна, яку необхідно вчасно видаляти.
-
Після того, як зняли всю піну, закладаємо в каструлю цілу цибулину і моркву. Додаємо перець запашний і чорний перець горошком. Залишаємо варитися під кришкою приблизно на 1,5 години. За 15 хвилин до готовності додаємо в бульйон пару лаврових листочків.
-
Перлову крупу насипаємо в іншу каструлю і заливаємо окропом. Залишаємо распариваться під закритою кришкою. Не варимо.
-
З готового бульйону виймаємо яловичину і відкладаємо її на окрему тарілку. Цибулю і моркву нам більше не потрібні, їх можна викинути.
-
М’ясний бульйон проціджуємо через дрібне сито.
-
Розпарену перловку промиваємо в друшляку під холодною водою і відправляємо в бульйон. Ставимо каструлю на вогонь і варимо при повільному кипінні близько 20 хвилин.
-
М’ясо розбираємо, видаляємо непотрібні частини і нарізаємо невеликими шматочками.
-
Картоплю, моркву і цибулю ріжемо дрібними кубиками. Нарізану картоплю можна ще раз промити, щоб прибрати зайвий крохмаль.
-
Томатну пасту розвести звичайною водою до стану сметани.
-
Солоні огірки нарізати маленькими брусочками або натерти на крупній тертці.
-
На невеликій кількості олії обсмажуємо цибулю з морквою протягом 2-х хвилин. Потім викладаємо овочі в окрему тарілку.
-
Далі обсмажуємо огірки з томатною пастою. Якщо рідина швидко випарується, можна додати трохи бульйону або води.
-
Коли крупа буде готова, додаємо до неї картоплю.
-
Одразу ж закладаємо піджарку з моркви і цибулі. Варимо 10 хвилин до м’якості картоплі.
-
Потім додаємо тушковані солоні огірки.
-
Відразу після огірочків, кладемо шматочки м’яса і доводимо суп до кипіння.
-
На завершення суп пробуємо і за смаком додаємо огірковий розсіл, сіль і пару листочків лаврушки.
-
Наваристий і дуже смачний суп готовий. Подаємо зі сметаною і зеленню. Можна пробувати!
В класичний розсольник йдуть тільки солоні огірки. Мариновані можуть погіршити смак страви. Тому краще всього вибирати огірки, законсервовані без оцту.
Бульйон для розсольнику можна варити, як м’ясну, так і м’ясо-кістковий. Ще дуже популярні розсольники на субпродуктах (потрухах). Приклад такого рецепту ви можете подивитися тут.
Готуйте в своє задоволення і в гарному настрої, тоді всі страви будуть виходити смачними!
Любителям всього смачненького радимо підписатися на нашу апетитну групу в Instagram! Там щодня публікуються рецепти з простими рецептами, доступні кожному.