Суп «Розсольник» — рецепт з фото покроково

Суп розсольник «Ленінградський» за старовинним рецептом від 1959 року. Покроково описуємо процес приготування з фото. Смачно вийде у кожного! Беремо на замітку.

Готуємо по легендарному Ленінградському рецепту суп «Розсольник» з фото покроково. Це класичне блюдо улюблені багатьма! Приготувати його не складе труднощів навіть початківцям кулінарам. А для практичних господинь у нашій колекції є рецепт розсольнику на зиму. Заготовив баночки, а потім не витрачаєш часу на готування. Дуже зручно!

Інгредієнти

  • Огірковий розсіл 100 мл
  • Перлова крупа ½ склянку
  • Яловичина 400 г
  • Масло соняшникова 2 ст. л.
  • Картопля-4-5 шт.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Огірок солоний 2 шт.
  • Сметана за смаком
  • Лавровий лист 4 шт.
  • Перець запашний за смаком
  • Томатна паста-2 ч. л.
  • Перець чорний горошок за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 169 ккал
  • Білки: 4.3 г
  • Жири: 9.5 г
  • Вуглеводи: 17.1 г

Кроки

2 год. 15 хв.

  • Для приготування бульйону беремо м’якоть яловичини, укладаємо в 2-х літрову каструлю і заливаємо водою. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння, після чого зменшуємо потужність.

  • У процесі закипання на поверхні бульйону буде утворюватися піна, яку необхідно вчасно видаляти.

  • Після того, як зняли всю піну, закладаємо в каструлю цілу цибулину і моркву. Додаємо перець запашний і чорний перець горошком. Залишаємо варитися під кришкою приблизно на 1,5 години. За 15 хвилин до готовності додаємо в бульйон пару лаврових листочків.

  • Перлову крупу насипаємо в іншу каструлю і заливаємо окропом. Залишаємо распариваться під закритою кришкою. Не варимо.

  • З готового бульйону виймаємо яловичину і відкладаємо її на окрему тарілку. Цибулю і моркву нам більше не потрібні, їх можна викинути.

  • М’ясний бульйон проціджуємо через дрібне сито.

  • Розпарену перловку промиваємо в друшляку під холодною водою і відправляємо в бульйон. Ставимо каструлю на вогонь і варимо при повільному кипінні близько 20 хвилин.

  • М’ясо розбираємо, видаляємо непотрібні частини і нарізаємо невеликими шматочками.

  • Картоплю, моркву і цибулю ріжемо дрібними кубиками. Нарізану картоплю можна ще раз промити, щоб прибрати зайвий крохмаль.

  • Томатну пасту розвести звичайною водою до стану сметани.

  • Солоні огірки нарізати маленькими брусочками або натерти на крупній тертці.

  • На невеликій кількості олії обсмажуємо цибулю з морквою протягом 2-х хвилин. Потім викладаємо овочі в окрему тарілку.

  • Далі обсмажуємо огірки з томатною пастою. Якщо рідина швидко випарується, можна додати трохи бульйону або води.

  • Коли крупа буде готова, додаємо до неї картоплю.

  • Одразу ж закладаємо піджарку з моркви і цибулі. Варимо 10 хвилин до м’якості картоплі.

  • Потім додаємо тушковані солоні огірки.

  • Відразу після огірочків, кладемо шматочки м’яса і доводимо суп до кипіння.

  • На завершення суп пробуємо і за смаком додаємо огірковий розсіл, сіль і пару листочків лаврушки.

  • Наваристий і дуже смачний суп готовий. Подаємо зі сметаною і зеленню. Можна пробувати!

В класичний розсольник йдуть тільки солоні огірки. Мариновані можуть погіршити смак страви. Тому краще всього вибирати огірки, законсервовані без оцту.

Бульйон для розсольнику можна варити, як м’ясну, так і м’ясо-кістковий. Ще дуже популярні розсольники на субпродуктах (потрухах). Приклад такого рецепту ви можете подивитися тут.

Готуйте в своє задоволення і в гарному настрої, тоді всі страви будуть виходити смачними!

Любителям всього смачненького радимо підписатися на нашу апетитну групу в Instagram! Там щодня публікуються рецепти з простими рецептами, доступні кожному.