Суп з печерицями, сметаною і гречкою порадує вас чудовим ароматом і смаком! Рецепт дуже легкий і супроводжений покроковими фотографіями. Якщо прибрати зі складу сметану і вершкове масло, супчик вийде пісним і не менш апетитним.
А ось і пісний рецепт.
Краще варити гречаний суп з свіжих печериць. У них міститься більше вітамінних і мінеральних комплексів. Подібні супи, без сумнівів, можна віднести до здорового харчування, які насичують організм корисними речовинами і допомагають йому правильно функціонувати.
Інгредієнти
- Печериці свіжі 400 г
- Гречана крупа ¾ склянку
- Масло вершкове 25 г
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Зелень за смаком
- Картопля 200 г
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Сметана 200 г
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 208 ккал
- Білки: 2.4 г
- Жири: 18 г
- Вуглеводи: 9.3 г
Кроки
40 хв.
-
Першорядно необхідно підготувати всі продукти. Овочі та гриби почистити і добре промити.
-
Печериці нарізаємо тонкими скибочками.
-
Викладаємо нарізані гриби в каструлю, заливаємо чистою водою і ставимо на плиту. Після закипання зменшуємо потужність плити, щоб кипіння було слабким. Під час варіння, періодично знімаємо піну. Кип’ятимо 15 хвилин.
-
Тим часом займемося нарізкою овочів. Цибулю подрібнюємо ножем. Моркву натираємо на тертці.
-
Картоплю ріжемо кубиками.
-
Варені гриби перекладаємо шумівкою з каструлі в сито, щоб стекла зайва рідина.
-
Гречку промити і покласти в грибний відвар разом з картоплею.
-
У сковорідці розігріти олію і вершкове масло. Закласти моркву і цибулю. Обсмажувати до золотистого кольору.
-
Потім додати гриби, тушкувати близько 5-10 хвилин, періодично помішуючи.
-
Коли печериці обсмажаться з усіх боків, додати в сковорідку сметану і ретельно перемішати. Тушкувати ще пару хвилин.
-
Додати заправку з сковороди в бульйон. Перемішати і додати сіль і зелень за смаком. Варити 10 хвилин, потім зняти з вогню, закрити кришкою і дати настоятися аромату 10 хвилин.
-
Гречаний суп зі сметаною і печерицями готовий, можна пригощати близьких! Приємного апетиту!
Порада: після додавання сметани, обов’язково прокип’ятіть суп 10 хвилин, тоді він не прокисне і прекрасно зберігається в холодильнику 2-3 дні.
Готуйте з любов’ю і турботою в серці, щоб ваші страви виходили завжди смачними!
Стеж за смачними новинками в наших групах в Однокласниках, Вконтакте і Instagram!
Всього доброго і до зустрічі в нових рецептах!