Суп з печерицями та гречкою

Дізнайтеся, як приготувати гречаний суп зі сметаною і печерицями з наших покрокових рецептів з фото. Перевірені рецепти від досвідчених господинь і кулінарів! Секрети та поради готування. Все про супи та бульйони! З нами готувати смачно і просто!

Суп з печерицями, сметаною і гречкою порадує вас чудовим ароматом і смаком! Рецепт дуже легкий і супроводжений покроковими фотографіями. Якщо прибрати зі складу сметану і вершкове масло, супчик вийде пісним і не менш апетитним.

А ось і пісний рецепт.

Краще варити гречаний суп з свіжих печериць. У них міститься більше вітамінних і мінеральних комплексів. Подібні супи, без сумнівів, можна віднести до здорового харчування, які насичують організм корисними речовинами і допомагають йому правильно функціонувати.

Інгредієнти

  • Печериці свіжі 400 г
  • Гречана крупа ¾ склянку
  • Масло вершкове 25 г
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Зелень за смаком
  • Картопля 200 г
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Сметана 200 г
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 208 ккал
  • Білки: 2.4 г
  • Жири: 18 г
  • Вуглеводи: 9.3 г

Кроки

40 хв.

  • Першорядно необхідно підготувати всі продукти. Овочі та гриби почистити і добре промити.

  • Печериці нарізаємо тонкими скибочками.

  • Викладаємо нарізані гриби в каструлю, заливаємо чистою водою і ставимо на плиту. Після закипання зменшуємо потужність плити, щоб кипіння було слабким. Під час варіння, періодично знімаємо піну. Кип’ятимо 15 хвилин.

  • Тим часом займемося нарізкою овочів. Цибулю подрібнюємо ножем. Моркву натираємо на тертці.

  • Картоплю ріжемо кубиками.

  • Варені гриби перекладаємо шумівкою з каструлі в сито, щоб стекла зайва рідина.

  • Гречку промити і покласти в грибний відвар разом з картоплею.

  • У сковорідці розігріти олію і вершкове масло. Закласти моркву і цибулю. Обсмажувати до золотистого кольору.

  • Потім додати гриби, тушкувати близько 5-10 хвилин, періодично помішуючи.

  • Коли печериці обсмажаться з усіх боків, додати в сковорідку сметану і ретельно перемішати. Тушкувати ще пару хвилин.

  • Додати заправку з сковороди в бульйон. Перемішати і додати сіль і зелень за смаком. Варити 10 хвилин, потім зняти з вогню, закрити кришкою і дати настоятися аромату 10 хвилин.

  • Гречаний суп зі сметаною і печерицями готовий, можна пригощати близьких! Приємного апетиту!

Порада: після додавання сметани, обов’язково прокип’ятіть суп 10 хвилин, тоді він не прокисне і прекрасно зберігається в холодильнику 2-3 дні.

Готуйте з любов’ю і турботою в серці, щоб ваші страви виходили завжди смачними!

Стеж за смачними новинками в наших групах в Однокласниках, Вконтакте і Instagram!

Всього доброго і до зустрічі в нових рецептах!