Традиція готувати суп з квасолею і копченою ковбасою зародилася в Польщі. на сьогоднішній день це блюдо люблять у багатьох країнах за простоту в приготуванні. Квасолевий суп добре насичує і має зігріваючими властивостями, тому особливо корисно його їсти в холодну пору року.
Приготуйте смачний супчик на нашу легким рецептом з покрокової інструкцією і фотографіями. Впевнені, результатом ви залишитесь задоволеними! Чарівний аромат супу огорне ваш будинок і розпалить апетит у всіх домочадців!
Інгредієнти
- Ковбаса копчена 300 г
- Яловича грудинка копчена 300 г
- Часник 1-2 зубчик
- Квасоля червона 250 г
- Капуста білокачанна ½ шт
- Паприка 1 ч. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 125 ккал
- Білки: 4.9 г
- Жири: 6.7 г
- Вуглеводи: 10.1 г
Кроки
6 год. 0 хв.
-
Червону квасолю попередньо потрібно добре вимочити, бажано залишити її на ніч. Якщо часу у вас небагато, то можна попередньо відварити її. Хорошою альтернативою стане готова консервована квасоля, тоді часу на приготування супу потрібно зовсім небагато. У цьому випадку боби додають наприкінці варіння супу.
-
Після вимочування, промиваємо квасолю під проточною водою.
-
Закладаємо квасоля в каструлю і заливаємо двома літрами чистої води. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Після зменшуємо вогонь і варимо квасолю під кришкою 40 хвилин.
-
Тим часом нарізаємо ковбаски кружечками.
-
Свинячу грудинку ріжемо брусочками або кубиками.
-
Капусту дрібно шаткуємо.
-
Коли квасоля вже майже зварилася, додаємо в каструлю копченості і доводимо суп до кипіння.
-
Потім закладаємо капусту.
-
Часник дрібно рубаємо і теж відправляємо в суп. Додаємо паприку і спеції за смаком. Варимо до м’якості капусти і вимикаємо. Накриваємо кришкою і даємо настоятися 10 хвилин.
-
Приємного апетиту!
Порада: якщо квасоля погано розварюється, додайте в каструлю трохи харчової соди.
Дуже ситне і зігріваючий перше блюдо!
Всім кулінарних успіхів!
Їжте смачно і будьте здорові!
Вам може згодиться рецепт схожого першого страви. Дивіться його тут.