Суп з квасолею і ковбасою

Дізнайтеся прості рецепти смачних і простих супів на нашому сайті! Покрокові рецепти з фотографіями допоможуть вам приготувати бажане блюдо. Статті з рекомендаціями щодо приготування прозорих бульйонів. Все про супах!

Традиція готувати суп з квасолею і копченою ковбасою зародилася в Польщі. на сьогоднішній день це блюдо люблять у багатьох країнах за простоту в приготуванні. Квасолевий суп добре насичує і має зігріваючими властивостями, тому особливо корисно його їсти в холодну пору року.

Приготуйте смачний супчик на нашу легким рецептом з покрокової інструкцією і фотографіями. Впевнені, результатом ви залишитесь задоволеними! Чарівний аромат супу огорне ваш будинок і розпалить апетит у всіх домочадців!

Інгредієнти

  • Ковбаса копчена 300 г
  • Яловича грудинка копчена 300 г
  • Часник 1-2 зубчик
  • Квасоля червона 250 г
  • Капуста білокачанна ½ шт
  • Паприка 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 125 ккал
  • Білки: 4.9 г
  • Жири: 6.7 г
  • Вуглеводи: 10.1 г

Кроки

6 год. 0 хв.

  • Червону квасолю попередньо потрібно добре вимочити, бажано залишити її на ніч. Якщо часу у вас небагато, то можна попередньо відварити її. Хорошою альтернативою стане готова консервована квасоля, тоді часу на приготування супу потрібно зовсім небагато. У цьому випадку боби додають наприкінці варіння супу.

  • Після вимочування, промиваємо квасолю під проточною водою.

  • Закладаємо квасоля в каструлю і заливаємо двома літрами чистої води. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Після зменшуємо вогонь і варимо квасолю під кришкою 40 хвилин.

  • Тим часом нарізаємо ковбаски кружечками.

  • Свинячу грудинку ріжемо брусочками або кубиками.

  • Капусту дрібно шаткуємо.

  • Коли квасоля вже майже зварилася, додаємо в каструлю копченості і доводимо суп до кипіння.

  • Потім закладаємо капусту.

  • Часник дрібно рубаємо і теж відправляємо в суп. Додаємо паприку і спеції за смаком. Варимо до м’якості капусти і вимикаємо. Накриваємо кришкою і даємо настоятися 10 хвилин.

  • Приємного апетиту!

Порада: якщо квасоля погано розварюється, додайте в каструлю трохи харчової соди.

Дуже ситне і зігріваючий перше блюдо!

Всім кулінарних успіхів!

Їжте смачно і будьте здорові!

Вам може згодиться рецепт схожого першого страви. Дивіться його тут.