Суп з фрикадельками і яйцем — ситне і економне блюдо для всієї родини! Коли потрібно швидко приготувати їжу вам на допомогу прийде цей рецепт. Сміливо беріть його на замітку, обов’язково знадобиться!
Якщо вам не по душі манка у складі страви, спробуйте цей рецепт схожого супу.
Інгредієнти
- Манна крупа 2 ч. л.
- М’ясний фарш 350 г
- Картопля 6-7 шт
- Щавель 1 пучок
- Морква 1 шт.
- Цибуля зелена за смаком
- Яйце куряче 2 шт.
- Лавровий лист за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 117 ккал
- Білки: 5.4 г
- Жири: 3.3 г
- Вуглеводи: 15.5 г
Кроки
40 хв.
-
Картоплю помити і почистити. Нарізати невеликими кубиками. Щоб прибрати зайвий крохмаль промийте порізану картоплю під проточною водою.
-
В каструлю набрати чистої холодної води і закласти картоплю.
-
В м’ясний фарш для поліпшення смаку можна додати спеції, сіль, яйце і подрібнену цибулю. Всі добавки за вашим бажанням. Я його лише злегка подсолила і поперчила. Формуємо фрикадельки потрібного розміру і складаємо їх на тарілку. Якщо у вас є час, помістіть їх на кілька хвилин у морозилку, щоб схопилися
-
Моркву натираємо на тертці. Цибулю в нашій сім’ї не люблять, тому в суп його не додаю. Ви можете додати, як дрібно порізану цибулю в зажарку, так і цілком в бульйон.
-
Щавель ріжемо дрібно. Можна додати кріп, петрушку і іншу зелень за бажанням.
-
Коли картопля наполовину зварилася, додаємо фрикадельки і відразу ж акуратно перемішуємо суп, щоб вони не прилипли до дна.
-
Моркву обсмажую на олії у сковорідці.
-
Заправкою для нашого супу будуть злегка збиті яйця з додаванням манки і чорного перцю. Перемішуємо суміш виделкою до однорідності.
-
Після 10 хвилин варіння фрикадельок, закладаємо обсмажену моркву.
-
Слідом додаємо в суп яєчну суміш і відразу ж розмішуємо її в супі.
-
Через 2-3 хвилини додаємо щавель і іншу зелень, сіль і спеції за смаком.
-
Доводимо суп до кипіння і вимикаємо плиту. Накриваємо кришкою і настоюють 10 хвилин.
-
Суп з фрикадельками і яєчної заправкою готовий. При подачі прикрашаємо суп зеленню. Приємного апетиту вам і вашим близьким!
Порада: щоб фарш при ліпленні фрикадельок не прилипав до рук, змочуйте руки у воді або змастіть рослинною олією.
Ситний і наваристий супчик вийшов!
Хто приготує такий?
Готуйте з нами і нехай всі страви виходять смачними!