Суп солянка з картоплею

Готуємо дивно смачний суп у стилі солянка збірна з додаванням картоплі і мяса. Покроковий рецепт з фото. Секрети домашнього приготування!

Суп солянка збірна з м’ясом і картоплею — старовинне російське блюдо, яке по своїй консистенції можна віднести до других страв. Ось така російська душа! Назва походить від слова «селянка». Готувався такий суп по великих святах.

На Русі всю мішанину так і називали — солянка. Хтось приніс м’ясо, хтось рибу, а хто-то овочі. Ось так і з’явився сьогоднішній рецепт супу. Але, незважаючи на смак цього люду, було поширене воно лише серед селян, знатні люди обходили його стороною.

Суп солянка м’ясна збірна з картоплею насправді більше, ніж просто суп. Це російська душа, яка так і хоче з вами поговорити! Вас також зацікавить ось такий рецепт солянки!

Інгредієнти

  • Ковбаски мисливські 7-8 шт
  • Сосиски 5 шт.
  • Вода-3 л
  • Яловичина 350 г
  • Свинина 350 г
  • Масло рослинне 30 мл
  • Картопля 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста 3 шт.
  • Морква 1-2 шт.
  • Оливки 100-150 г
  • Каперси 2-3 ст. л.
  • Огірок солоний 5-6 шт.
  • Лимон за смаком
  • Сметана за смаком
  • Томатна паста 150 г
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Цукор-пісок за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 107 ккал
  • Білки: 3.3 г
  • Жири: 7.2 г
  • Вуглеводи: 7 г

Кроки

2 год. 0 хв.

  • Успіх солянки, як і будь-якого іншого супу, складається в хорошому бульйоні. Для цього м’ясо заливаємо холодною водою і даємо йому постояти близько 5 хвилин. За цей час з нього повинні вийти небажані речовини.Можна також промити його під проточною водою і протерти паперовими рушниками. Потім перекладаємо м’ясо в каструлю і варимо майже до готовності.

  • Займемося подальшими інгредієнтами для бульйону. Морква разрежем на три частини, а в цибулі зробимо хрестової надріз. При бажанні ви також можете розділити його на декілька частин.

  • Перекладаємо овочі в каструлю до них додаємо купки м’яса, а також перець горошком.

  • Після того, як бульйон буде готовий, прибираємо з нього всі овочі, вони більше не знадобляться. А м’ясо відправляємо остигати. Займемося засмажкою. Цибулю необхідно порізати дуже дрібно і обсмажити на рослинному маслі приблизно 5-6 хвилин. У цей час нарізаємо картоплю кубиками середнього розміру.

  • У солоних огірків видаляємо шкірку. Краще всього підійдуть домашні огірки або бочкові. Потім нарізаємо їх дрібними кубиками і відправляємо в сковороду до цибулі, додаємо трохи води, перець і цукор. Накриваємо кришкою і тушкуємо.

  • Тепер займемося м’ясної частиною. Ковбаски і сосиски потрібно нарізати на кружки невеликої товщини. А яловичину і свинину дрібно порізати.

  • Ставимо бульйон на середній вогонь і викладаємо картоплю. Варимо до готовності. В цей час в сковороду додаємо томатну пасту і тушкуємо ще 10 хвилин.

  • Коли картопля вариться, додаємо залишилися інгредієнти — м’ясо, сосиски і ковбаси, зажарку, каперси і оливки. Накриваємо кришкою і дає покипіти ще 5 хвилин. При бажанні можна додати сіль.

  • Викладаємо суп у тарілку. Додаємо зверху сметану, зелень і скибочку лимона. Страва готова!

Порада: не рекомендуємо додавати велику кількість спецій під час приготування, так як використовувані інгредієнти вносять свій внесок. Краще зробити це після готування. Також буде набагато смачніше, якщо ви дасте супу настоятися приблизно 20 хвилин. А ще радимо перед відварюванням картоплі процідити бульйон.

Приємного апетиту і всього вам найкращого! Готуйте з любов’ю!

Свої побажання залишайте в коментарях під рецептом!

А який ваш найулюбленіший рецепт солянки?