Суп пюре з бобів — мінімум калорій і максимум користі. Ця найдавніша зернова рослина знаходить застосування в кухні багатьох країн світу. Деякі страви просто неможливо уявити без квасолі, сочевиці або бобів. Готуємо?
Користь бобів неодноразово була доведена вченими. Вони багаті амінокислотами, легко засвоюються організмом, є джерелом цінних вітамінів і клітковини. Крім усього іншого, боби відмінно справляються з холестерином і регулюють рівень цукру в крові!
Квасолеві супи обов’язково повинні входити у ваше меню, адже їх просто немає чим замінити. Приготувати таку страву зможе навіть дитина! Наш рецепт прийде вам на допомогу. Також ви оціните і інший супчик!
Інгредієнти
- Вода-800 мл
- Олія оливкова 50 г
- Боби 800 г
- Зелень за смаком
- Цибуля ріпчаста 4 шт.
- Спеції за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 65 ккал
- Білки: 0.7 г
- Жири: 5.2 г
- Вуглеводи: 3.8 г
Кроки
50 хв.
-
Це перше блюдо можна приготувати з квасолі будь-якого кольору, сочевиці або бобів, а також їх суміші. Ми покажемо вам рецепт приготування супу з білої квасолі.
-
Для початку потрібно підготувати квасоля або боби до варіння. Для цього необхідно замочити їх у кип’яченій холодній воді на ніч. Плоди набухнуть і можна зайнятися приготуванням!
-
Потім поміщаємо квасоля в каструлю і варимо 30-40 хвилин до повної готовності. Поки це відбувається, нарізаємо на кубики цибулю і злегка обсмажуємо на оливковій олії.
-
Коли боби будуть готові, а цибуля обсмажиться, кладе всі інгредієнти в блендер. Додаємо сіль і перець, а також приправи і спеції. Подрібнюємо до однорідного стану.
-
Після подрібнення викладаємо вміст назад в каструлю і доводимо до кипіння. Готову страву зверху прикрашаємо зеленню!
Порада: якщо ви не хочете замочувати квасоля традиційним способом, то можна зменшити цей час. Плоди потрібно промити, викласти в каструлю з великою кількістю води, довести до кипіння і почекати пару хвилин. Потім вимкнути вогонь і залишити боби під кришкою на годину!
Приємного апетиту і удачі вам у всьому! Ми піклуємося про вас!
Залишайте свої побажання та пропозиції у коментарях!
А які рецепти супів з бобів або квасолі знаєте ви?