Гідна заміна гороховому супу — густий томатний суп з сочевицею, рецепт якого корисно записати всім любителям смачної та корисної їжі! Сочевиця, на відміну від гороху, не викликає підвищене газоутворення в кишечнику. Цей факт робить страву ще більш універсальним! Замінивши у складі м’ясний бульйон водою, супчик легко можна перетворити в пісний.
Інгредієнти
- Бульйон мясний 200 мл
- Масло оливкова 2 ст. л.
- Часник 2 зубчик
- коричнева Сочевиця 150-200 г
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 2 шт.
- Перець болгарський 1 шт.
- Томатний сік 600 мл
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 129 ккал
- Білки: 3.3 г
- Жири: 7.8 г
- Вуглеводи: 10.6 г
Кроки
1 годину. 50 хв.
-
Перед початком приготування сочевицю рекомендується замочити на 1 годину холодною водою, щоб прискорити процес варіння. Далі сочевицю промиваємо і пересипаємо в каструлю. Заливаємо невеликою кількістю води. Вода повинна підніматися над сочевицею на 1 див. Ставимо каструлю на слабкий вогонь і варимо з закритою кришкою до напівготовності, приблизно 20 хвилин.
-
Тим часом підготуємо овочі для заправки супу. Лук наріжемо дрібними кубиками.
-
У сковороді розігріємо трохи оливкової олії, додати цибулю і моркву, подрібнену на терці.
-
Солодкий червоний перець нарізаємо дрібним квадратиком і теж закладаємо в сковорідку. Злегка обсмажуємо інгредієнти до золотистого кольору, потім додаємо склянку м’ясного бульйону або води і тушкуємо 10 хвилин.
-
Сочевиця тим часом дійшла до напівготовності. З допомогою друшляка зливаємо з неї рідину і повертаємо в каструлю.
-
Часник дрібно рубаємо ножем і додаємо в сковороду до інших овочів. Перемішуємо і знімаємо з вогню.
-
Сочевицю заливаємо томатним соком і додаємо овочеву заправу з сковорідки. Сік можна використовувати і магазинний, але смачніше, звичайно ж, виходить з домашнього. Доводимо суп до кипіння, солимо, перчимо за смаком і варимо 10-15 хвилин до м’якості сочевиці. Хто любить гостре, може додати червоний гострий перчик.
-
Ммм…чудовий аромат! Смак просто не передати словами, спробуйте самі і насолоджуйтеся.
Якщо замочувати сочевицю вам ніколи, просто візьміть інший сорт. Червона сочевиця не потребує попередньому замочуванні і варитися 15-20 хвилин. До речі кажучи, зелена сочевиця вимагає самої тривалої варіння, її готування займає близько 60-ти хвилин після замочування.
Хочете добавки? Тоді спеціально для вас ще один рецепт обалденного сочевичного супу!
Готуйте смачні страви і частіше радуйте себе і рідних!
Ще не приєдналися нашому инстаграму? Ви багато втрачаєте! Там МОРЕ смачних і простих рецептів.