Суп чилі кон карне має мексиканське походження і пекучий характер. Його простий рецепт корисно знати всім любителям кулінарії. Приготувавши це блюдо, можна здивувати рідних і гостей, адже суп цей дивовижно смачний і незвичайний!
Інгредієнти
- Бульйон яловичий 800 мл
- Яловичий фарш 500 г
- Масло соняшникова 3 ст. л.
- Перець пекучий 2 шт.
- Квасоля червона консервована 400 г
- Часник 3 зубчик
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Перець болгарський 3 шт
- Томати у власному соку 350 г
- Перець чилі 2 шт.
- Паприка 1 ч. л.
- Перець кайенский 1 ч. л.
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 75 ккал
- Білки: 2.1 г
- Жири: 5.1 г
- Вуглеводи: 4.8 г
Кроки
50 хв.
-
Цибулю ріжемо півкільцями.
-
У перців чилі виймаємо середину з кісточками і не крупно нарізаємо. Маленькі пекучі перчики дрібно рубаємо ножем.
-
У сотейнику або каструлі з товстим дном розігріваємо рослинне масло і викладаємо в нього лук. Злегка обсмажуємо і потім додаємо гострий перчик чилі. Тримаємо суміш на середньому вогні, періодично помішуючи, до ті пір, поки масло не придбає злегка помаранчевий колір.
-
У цей момент можна закладати фарш. Для цього відсуньте лопаткою цибулю з перцем в сторону, щоб звільнити трохи місця для обсмажування. Час від часу перемішуйте фарш.
-
Тим часом займемося болгарським перцем. Розрізаємо його навпіл, виймаємо насіння і ріжемо невеликими квадратиками.
-
Коли яловичий фарш змінить колір (як на фото) його можна з’єднати з цибулею і перцем.
-
Одразу ж закладаємо болгарський перець, солимо і додаємо кайенский перець з паприкою.
-
Слідом відправляємо в каструлю банку томатів у власному соку. Якщо ви не знайшли такого в магазині, не біда! Замінити такі томати можна свіжими помідорами. Очистіть їх від шкірки і дрібно поріжте. Можна також додати трохи томатної пасти.
-
Гарненько все перемішуємо і вливаємо бульйон. Ви можете регулювати густоту супу на свій смак, додавши трохи більше або менше рідини від заявленої. Замінити яловичий бульйон можна овочевим або навіть водою, все залежить від того, наскільки ситне і наваристое ви хочете отримати блюдо. Варимо на повільному вогні з прикритою кришкою 20 хвилин.
-
Квасоля промиваємо під струменем холодної води в друшляку і відправляємо в наш чилі кон карне. Також дрібно наріжемо часник і додаємо в суп. Доводимо до кипіння і варимо 1-2 хвилини.
-
Приємного апетиту!
Порада: якщо суп вийшов дуже пекучий, подавайте його з ложкою жирної сметани, це повинно пом’якшити надмірну гостроту.
Готуйте з душею і все буде смачно!
Не можете знайти рецепт? Напишіть нам і ми приготуємо його!