Пиріг з лосятиною і кроликом
Як приготувати пиріг з лосятиною і кроликом
Рецепт пирога з м’яса лося і кролика
Інгредієнти
Начинка
- 60 гр. солоного сало свинини
- 1 велика цибулина, нарізана
- 500 гр. м’яса лося, нарізаний кубиками розміром 1/2 дюйми (1 см)
- 1 середній кролик, очищену від шкіри і розділений на четвертинки
- Вода
Заправка
- 2 столові ложки (30 мл) вершкового масло
- 1/4 склянки (50 мл) універсальної борошна
Тісто для пирогів:
- 3 склянки (750 мл) універсальної борошна
- 2 чайні ложки (10 мл) розпушувача
- 1/2 чайної ложки (2 мл) солі
- 1/2 склянки (125 мл) вершкового масла
- 1 яйце, збите
- Молоко
Пиріг з лосятиною і кроликом
Кроки з приготування пирога з лосятиною і кроликом
Нарізати сало тоненькими скибочками завтовшки близько 3 мм і розтопити у великій каструлі, часто перевертаючи шматочки. Видаліть і викиньте залишилися шкварки.
До жиру в каструлі, додайте цибулю, лосятину і кролика, потім обсмажте до коричневого кольору. Додайте води і тушкуйте, поки м’ясо не стане м’яким. Видаліть з кролика кістки, м’ясо наріжте його на шматочки по 1 см і покладіть в каструлю.
Зробіть заправку: у маленькій каструлі розтопіть вершкове масло, всипте борошно і варіть помішуючи, близько 2 хвилин, до утворення бульбашок. Додати в каструлю з м’ясом, помішуючи, щоб вийшла підлива.
Тим часом приготуйте тісто: у великій мисці змішайте борошно, розпушувач і сіль. Наріжте масло. Додати збите яйце і перемішайте вилкою.
Зробіть поглиблення в центрі, додайте достатньо молока, щоб вийшло бісквітне тісто середньої текстури. Розкачати половину тіста і вистелити на 23 см тарілку для пирога. Залийте м’ясною сумішшю.
Зверху викласти тісто, добре запечатавши краю. Виріжте зверху розрізи для вентиляції. Випікайте при температурі -180 º c приблизно 25 хвилин, поки тісто не підрум’яниться.