Пиріг з лосятиною і кроликом

Наріжте сало тоненькими скибочками завтовшки близько 3 мм і розтопити у великій каструлі, часто перевертаючи шматочки. Видаліть і викиньте залишки свинини. До жиру в каструлі, додайте цибулю, лосятину і мясо кролика, і обсмажте до коричневого кольору. Додайте води, щоб вона ледь покрила мясо, і варіть на повільному вогні, поки мясо не стане мяким.

Пиріг з лосятиною і кроликом

Як приготувати пиріг з лосятиною і кроликом

Рецепт пирога з м’яса лося і кролика

Інгредієнти

Начинка

  • 60 гр. солоного сало свинини
  • 1 велика цибулина, нарізана
  • 500 гр. м’яса лося, нарізаний кубиками розміром 1/2 дюйми (1 см)
  • 1 середній кролик, очищену від шкіри і розділений на четвертинки
  • Вода

Заправка

  • 2 столові ложки (30 мл) вершкового масло
  • 1/4 склянки (50 мл) універсальної борошна

Тісто для пирогів:

  • 3 склянки (750 мл) універсальної борошна
  • 2 чайні ложки (10 мл) розпушувача
  • 1/2 чайної ложки (2 мл) солі
  • 1/2 склянки (125 мл) вершкового масла
  • 1 яйце, збите
  • Молоко

Пиріг з лосятиною і кроликом

Кроки з приготування пирога з лосятиною і кроликом

Нарізати сало тоненькими скибочками завтовшки близько 3 мм і розтопити у великій каструлі, часто перевертаючи шматочки. Видаліть і викиньте залишилися шкварки.

До жиру в каструлі, додайте цибулю, лосятину і кролика, потім обсмажте до коричневого кольору. Додайте води і тушкуйте, поки м’ясо не стане м’яким. Видаліть з кролика кістки, м’ясо наріжте його на шматочки по 1 см і покладіть в каструлю.

Зробіть заправку: у маленькій каструлі розтопіть вершкове масло, всипте борошно і варіть помішуючи, близько 2 хвилин, до утворення бульбашок. Додати в каструлю з м’ясом, помішуючи, щоб вийшла підлива.

Тим часом приготуйте тісто: у великій мисці змішайте борошно, розпушувач і сіль. Наріжте масло. Додати збите яйце і перемішайте вилкою.

Зробіть поглиблення в центрі, додайте достатньо молока, щоб вийшло бісквітне тісто середньої текстури. Розкачати половину тіста і вистелити на 23 см тарілку для пирога. Залийте м’ясною сумішшю.

Зверху викласти тісто, добре запечатавши краю. Виріжте зверху розрізи для вентиляції. Випікайте при температурі -180 º c приблизно 25 хвилин, поки тісто не підрум’яниться.