Рецепт горохового супу з курячою грудкою, напевно, можна знайти в кожній кулінарній книзі. Але ми хочемо вас здивувати, адже такої страви ви ще не пробували. Відомо, що смак залежить не тільки від інгредієнтів, але і від способу їх обробки, а також нарізки. Тому відкладайте свої справи і поспішайте на кухню!
Інгредієнти
- Вода 2-2.5 л
- Куряча грудка 300 г
- Масло рослинне 2-3 ст. л.
- Горох сушений ½ склянку
- Картопля 3 шт.
- Цибуля ріпчаста ½ шт
- Моркву ½ шт
- Чебрець сушений, за смаком
- Лавровий лист 1 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 285 ккал
- Білки: 9.4 г
- Жири: 15.1 г
- Вуглеводи: 24.9 г
Кроки
60 хв.
-
ставимо Каструлю з водою на вогонь, і коли вона закипить викладаємо варитися попередньо промитий горох.
-
В цей час підготуємо овочі. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками.
-
Моркву нарізаємо полукружками.
-
В сковороді з попередньо розігрітим рослинним маслом обсмажуємо цибулю і моркву 5-7 хвилин.
-
В цей час курячу грудку нарізаємо середніми шматочками.
-
Потім курку викладаємо в сковороду до овочів, солимо і смажимо до золотистої скоринки.
-
У цей час нарізаємо картоплю досить товстими шматочками.
-
Коли горох буде готовий на половину (приблизно 20 хвилин), додаємо в каструлю картоплю, солимо і варимо ще 10-15 хвилин.
-
Далі додаємо в каструлю піджарку з курки і овочів, а також кладемо чебрець, лавровий лист і перець. Ретельно перемішуємо і варимо ще 10-15 хвилин.
-
Готову страву рекомендуємо подавати зі сметаною і свіжою зеленню.
Деякі види гороху необхідно замочувати. Найпростіший спосіб — залишити його в холодній воді на 6 годин, але не більше, інакше він почне бродити. Якщо час підтискає, то залиште варитися на повільному вогні 1,5-2 години.
Приємного вам апетиту і гарного дня! У нас ви завжди будете задоволені і ситі!
Залишайте коментарі та свої побажання щодо рецепту!
А в наших соціальних мережах ви зможете знайти ще більше цікавих і корисних страв! Підписуйтесь!