Найсмачніший рецепт супу «Харчо»

Рецепт справжнього грузинського «Харчо»! Правила приготування і необхідні інгредієнти дивіться тут. Дуже смачне блюдо, яке має спробувати кожен!

Аромат і смак просто не передати словами, настільки фантастичним виходить цей суп! Щоб досягти такого ж результату, готуйте строго за рецептом. У грузинській кухні найголовніші складові — правильні спеції і любов в душі. Здивуйте своїх гостей, приготуйте чудовий суп «Харчо»!

Інгредієнти

  • Рис круглозерний шліфований 200 г
  • Яловичина на кістці 1 кг
  • Жир яловичий топлений 30 г
  • Часник 5 зубчик
  • Петрушка 1 пучок
  • Кінза 1 пучок
  • Цибуля ріпчаста 2-3 шт.
  • Помідори 3 шт.
  • Волоські горіхи 100-150 г
  • Гвоздика 3-5 шт.
  • Хмелі-сунелі ½ ч. л.
  • Уцхо-сунелі ½ ч. л.
  • Томатна паста 1 ст. л.
  • Перець чорний горошок 5-10 шт
  • Базилік сушений, за смаком
  • Паприка ½ ч. л.
  • Карі ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Перець червоний мелений за смаком
  • Соус ткемалі 100-150 г
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 509 ккал
  • Білки: 13.5 г
  • Жири: 31 г
  • Вуглеводи: 42.2 г

Кроки

1 годину. 30 хв.

  • М’ясо для «Харчо» необхідно вибирати, обов’язково, на кістки, щоб зварити насичений бульйон. У мене сьогодні яловичина. Я відразу відділяю м’ясо від кісточки, по можливості, і нарізаю м’якоть середніми шматочками.

  • Каструлю використовую на 5 літрів. Заливаю м’ясо водою і додаю до нього цілу цибулину, лавровий лист, стовбури від зелені, гвоздику і перець горошком. Вариться бульйон залежно від якості м’яса, в середньому — 1 годину.

  • Тим часом необхідно приготувати заправку для супу. Для цього розтоплюємо на сковороді яловичий жир, у мене його не виявилося, тому взяла свинячий. І відправляємо до нього дрібно нарізаний цибулю. Помідори бланшируем, щоб легко зняти шкірку. Робимо на томатах хрестової надріз кладемо в окріп на пару хвилин, а потім перекладаємо в дуже холодну воду.

  • Подрібнюємо помідори будь-яким способом, я дрібно поріжу ножем. Відправляємо в сковороду до цибулі і тушкуємо 2-3 хвилини, періодично помішуючи.

  • Додаємо томатну пасту до засмажки, ретельно перемішуємо. Готуємо ще 1-2 хвилини.

  • Коли бульйон буде готовий, виймаємо з нього м’ясо на окрему тарілку. Овочі і спеції видаляємо, а сам бульйон проціджуємо через дрібне сито.

  • Шматочки вареного м’яса додаємо до овочевої заправці і смажимо все разом 2-3 хвилини, постійно помішуючи. Якщо зажарка почне пригорати, додати ополоник яловичого бульйону і тушкуйте.

  • Рис для «Харчо» краще всього брати круглий, щоб він добре розварився в супі. Перед закладкою в каструлю рекомендуємо ретельно промити рис в теплій воді.

  • Варимо суп 15 хвилин, потім додаємо спеції. У цьому грузинському «Харчо» обов’язково присутня уцхо-сунелі, а також хмелі-сунелі, каррі, паприка, червоний гострий перець, сушений базилік. Можна додати за смаком, аджику.

  • Волоські горіхи подрібнюємо в блендері.

  • До горіхів додаємо часник і свіжу петрушку, кінзу. Перемелюємо до однорідності і додаємо в каструлю.

  • Соус «Ткемалі» додаємо перед вимиканням нагріву. Доводимо суп до кипіння, вимикаємо плиту, накриваємо кришкою і настоюють 10-15 хвилин.

  • Ароматний і смачний «Харчо» готовий. Можна насолоджуватися цим неповторним смаком!

На нашому сайті представлені різні способи приготування цього смачного страви. Спеціально вам хочемо порадити спрощений рецепт «Харчо» на той випадок, якщо його сильно захочеться поїсти, але часу на приготування буде небагато.

Приємного апетиту всім читачам!

Готуйте смачні страви і будьте здорові!

До швидкої зустрічі в новому рецепті! Пишіть нам свої пропозиції і відгуки в коментарях або на пошту.