Найніжніший гарбузовий суп-пюре з вершками та сиром

Хочете приготувати гарбузовий суп-пюре? Спробуйте з вершками і плавленим сиром! А як це зробити дізнайтеся з нашого покрокового рецепта. Ви неодмінно додасте його в список улюблених страв!

Гарбузовий суп-пюре з вершками і сиром — страва, яким можна наїстися досхочу без другого і десерту! Вдалий рецепт для тих, хто любить смачно поїсти, але при цьому не бажає витрачати багато часу на приготування. Рецептів смачних супів багато не буває, тому погляньте ще на цей, спробуйте і скажіть, який краще?!

Інгредієнти

  • Масло рослинне 2-3 ст. л.
  • Часник 3-4 зубчик
  • Картопля 3-4 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Гарбуз 500-700 г
  • Моркву 2-3 шт.
  • Сир плавлений 180 г
  • Вершки 15% 300 мл
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 123 ккал
  • Білки: 2.7 г
  • Жири: 8.4 г
  • Вуглеводи: 8.9 г

Кроки

45 хв.

  • Гарбуз почистити і порізати середніми шматочками. Чим дрібніше будуть шматочки, тим швидше звариться гарбуз.

  • Опустити гарбуз в каструлю, залити водою і поставити на вогонь. Довести до кипіння на максимальній потужності плити під закритою кришкою.

  • Тим часом займемося іншими продуктами. Картоплю очистити і нарізати кубиками.

  • Цибулю подрібнити ножем.

  • У сковороді розжарити рослинну олію і висипати цибулю. Злегка обсмажити на повільному вогні до прозорості, помішуючи лопаткою.

  • Потім додати в сковороду моркву, натерту на тертці. Змішати з цибулею і тушкувати під кришкою до м’якості.

  • Часник дрібно порубати ножем і додати до засмажки в самому кінці, перед зняттям з вогню.

  • Коли вода в каструлі закипить, додати картоплю і посолити. Довести до кипіння і варити 20-30 хвилин до м’якості інгредієнтів.

  • За 10-15 хвилин до готовності, відправити в суп овочеву засмажку.

  • Сирки нарізати на дрібні кубики, покласти в суп і перемішати до їх розчинення. Потім додати вершки. Прокип’ятити суп 2-3 хвилини і можна знімати каструлю з плити.

  • На заключному етапі потрібно перебити вміст каструлі блендером до кремової консистенції, а потім довести суп до кипіння, щоб він не зіпсувався раніше часу.

  • Подавати суп можна, прикрасивши меленим перцем, вершками, сиром та зеленню. Приємного апетиту!

Якщо у вашому холодильнику не знайшлося вершків, не біда! Замініть їх молоком, буде також смачно. А щоб суп вийшов ще більш ніжним, обсмажте овочі не на рослинному, а на вершковому маслі. Справжнє вершкове насолоду!

Якщо супи з гарбуза ви готові готувати в різних варіаціях, хоч кожен день, переходьте на сайті в розділ гарбузове супи і запасайтеся цікавими для вас рецептами!

Приєднуйтесь до наших груп в соц.мережах, там завжди дуже смачно!

Всього вам доброго і до нових зустрічей на кулінарних сторінках!