Гарбузовий суп-пюре з вершками і сиром — страва, яким можна наїстися досхочу без другого і десерту! Вдалий рецепт для тих, хто любить смачно поїсти, але при цьому не бажає витрачати багато часу на приготування. Рецептів смачних супів багато не буває, тому погляньте ще на цей, спробуйте і скажіть, який краще?!
Інгредієнти
- Масло рослинне 2-3 ст. л.
- Часник 3-4 зубчик
- Картопля 3-4 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Гарбуз 500-700 г
- Моркву 2-3 шт.
- Сир плавлений 180 г
- Вершки 15% 300 мл
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 123 ккал
- Білки: 2.7 г
- Жири: 8.4 г
- Вуглеводи: 8.9 г
Кроки
45 хв.
-
Гарбуз почистити і порізати середніми шматочками. Чим дрібніше будуть шматочки, тим швидше звариться гарбуз.
-
Опустити гарбуз в каструлю, залити водою і поставити на вогонь. Довести до кипіння на максимальній потужності плити під закритою кришкою.
-
Тим часом займемося іншими продуктами. Картоплю очистити і нарізати кубиками.
-
Цибулю подрібнити ножем.
-
У сковороді розжарити рослинну олію і висипати цибулю. Злегка обсмажити на повільному вогні до прозорості, помішуючи лопаткою.
-
Потім додати в сковороду моркву, натерту на тертці. Змішати з цибулею і тушкувати під кришкою до м’якості.
-
Часник дрібно порубати ножем і додати до засмажки в самому кінці, перед зняттям з вогню.
-
Коли вода в каструлі закипить, додати картоплю і посолити. Довести до кипіння і варити 20-30 хвилин до м’якості інгредієнтів.
-
За 10-15 хвилин до готовності, відправити в суп овочеву засмажку.
-
Сирки нарізати на дрібні кубики, покласти в суп і перемішати до їх розчинення. Потім додати вершки. Прокип’ятити суп 2-3 хвилини і можна знімати каструлю з плити.
-
На заключному етапі потрібно перебити вміст каструлі блендером до кремової консистенції, а потім довести суп до кипіння, щоб він не зіпсувався раніше часу.
-
Подавати суп можна, прикрасивши меленим перцем, вершками, сиром та зеленню. Приємного апетиту!
Якщо у вашому холодильнику не знайшлося вершків, не біда! Замініть їх молоком, буде також смачно. А щоб суп вийшов ще більш ніжним, обсмажте овочі не на рослинному, а на вершковому маслі. Справжнє вершкове насолоду!
Якщо супи з гарбуза ви готові готувати в різних варіаціях, хоч кожен день, переходьте на сайті в розділ гарбузове супи і запасайтеся цікавими для вас рецептами!
Приєднуйтесь до наших груп в соц.мережах, там завжди дуже смачно!
Всього вам доброго і до нових зустрічей на кулінарних сторінках!