Молочний суп з галушками за рецептом моєї бабусі! Неймовірна смакота, а готується зі звичайних продуктів. Весь секрет полягає в тесті для галушок, читайте уважно інструкцію нижче. Ви не пошкодуєте, що приготували цей супчик, оскільки він, зазвичай, довго не затримується в каструлі. Уплітають на «ура»!
Інгредієнти
- Масло рослинне 30-50 мл
- Борошно пшеничне 100-200 г
- Картопля 1 кг
- Яйце куряче 1 шт.
- Молоко 800-1000 мл
- Крохмаль картопляний 3-4 ст. л.
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 171 ккал
- Білки: 2.5 г
- Жири: 10.7 г
- Вуглеводи: 16.4 г
Кроки
35 хв.
-
Головний продукт в цьому молочному супі — картопля. З неї ми повинні приготувати тісто для галушок. Нитрите картоплю на дрібній тертці і ретельно відіжміть з нього сік. Я для цих цілей використовую соковижималку, ось вам лайфхак! Тільки сік виливаю, а макуха залишаю. До подрібненого картоплі додаю 1 яйце, 2 ч. л. солі, 4 ст. л картопляного крохмалю, борошно і 30 мл рослинного масла. Якщо у вас немає крохмалю, можна замінити його борошном. Кількість борошна залежить від того, наскільки «мокрий» у вас вийшов картоплю після віджимання. Тому додайте по 1-2 ст. л. борошна і поступово замішуйте. Тісто не повинно липнути до рук і вийде еластичним.
-
Після того, як ви приготували тісто, необхідно сформувати галушки у вигляді маленьких кульок. Для спрощення завдання змочіть руки рослинним маслом. Заготовте відразу всі кульки, щоб відправити їх в каструлю одночасно.
-
В каструлі кип’ятимо трохи води. Солимо. Її повинно бути стільки, щоб помістилися всі галушки, але почували себе досить тісно. У окріп відправляємо всі кульки і перемішуємо під час варіння. На приготування галушок піде, близько 5 хвилин.
-
Далі можна додавати молоко. Його можна підігріти, щоб вийшло швидше, але це не обов’язково, можна й холодне. Доводимо до кипіння і вимикаємо.
-
Молочний суп з дитинства готовий! Ах, який же він смачний! За бажанням в суп можна додати перець і рослинне масло. Для особливих любителів молочних супів пропонуємо ще цей чудовий рецепт.
Якщо ви переживаєте, що картопля не потемніє, є 2 рішення цієї проблеми.
1. Поперемінно з картоплею тріть на тертці цибулину. Сік цибулі не дасть картоплі потемніти.
2. Після того, як картопля буде подрібнена, промийте її в друшляку під струменем холодної води.
Дякую, що звернули свою увагу на цей рецепт!
Ви також можете дізнатися безліч кулінарних лайфхаков та ідей для повсякденного меню з нашої кулінарної групи в Instagram!