Молочний суп з галушками

Молочний суп з картопляними галушками – їжа з далекого казкового дитинства, де бабуся готує цю неймовірну смакоту! Хочете згадати смак і минулий час? Тоді цей рецепт для вас.

Молочний суп з галушками за рецептом моєї бабусі! Неймовірна смакота, а готується зі звичайних продуктів. Весь секрет полягає в тесті для галушок, читайте уважно інструкцію нижче. Ви не пошкодуєте, що приготували цей супчик, оскільки він, зазвичай, довго не затримується в каструлі. Уплітають на «ура»!

Інгредієнти

  • Масло рослинне 30-50 мл
  • Борошно пшеничне 100-200 г
  • Картопля 1 кг
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Молоко 800-1000 мл
  • Крохмаль картопляний 3-4 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 171 ккал
  • Білки: 2.5 г
  • Жири: 10.7 г
  • Вуглеводи: 16.4 г

Кроки

35 хв.

  • Головний продукт в цьому молочному супі — картопля. З неї ми повинні приготувати тісто для галушок. Нитрите картоплю на дрібній тертці і ретельно відіжміть з нього сік. Я для цих цілей використовую соковижималку, ось вам лайфхак! Тільки сік виливаю, а макуха залишаю. До подрібненого картоплі додаю 1 яйце, 2 ч. л. солі, 4 ст. л картопляного крохмалю, борошно і 30 мл рослинного масла. Якщо у вас немає крохмалю, можна замінити його борошном. Кількість борошна залежить від того, наскільки «мокрий» у вас вийшов картоплю після віджимання. Тому додайте по 1-2 ст. л. борошна і поступово замішуйте. Тісто не повинно липнути до рук і вийде еластичним.

  • Після того, як ви приготували тісто, необхідно сформувати галушки у вигляді маленьких кульок. Для спрощення завдання змочіть руки рослинним маслом. Заготовте відразу всі кульки, щоб відправити їх в каструлю одночасно.

  • В каструлі кип’ятимо трохи води. Солимо. Її повинно бути стільки, щоб помістилися всі галушки, але почували себе досить тісно. У окріп відправляємо всі кульки і перемішуємо під час варіння. На приготування галушок піде, близько 5 хвилин.

  • Далі можна додавати молоко. Його можна підігріти, щоб вийшло швидше, але це не обов’язково, можна й холодне. Доводимо до кипіння і вимикаємо.

  • Молочний суп з дитинства готовий! Ах, який же він смачний! За бажанням в суп можна додати перець і рослинне масло. Для особливих любителів молочних супів пропонуємо ще цей чудовий рецепт.

Якщо ви переживаєте, що картопля не потемніє, є 2 рішення цієї проблеми.

1. Поперемінно з картоплею тріть на тертці цибулину. Сік цибулі не дасть картоплі потемніти.

2. Після того, як картопля буде подрібнена, промийте її в друшляку під струменем холодної води.

Дякую, що звернули свою увагу на цей рецепт!

Ви також можете дізнатися безліч кулінарних лайфхаков та ідей для повсякденного меню з нашої кулінарної групи в Instagram!