Гороховий суп з копченими свинячими реберцями

Рецепт горохового супу з копченими свинячими реберцями. Детальний покроковий рецепт з фото, список продуктів для горохового супу.

Гороховий суп з копченими свинячими реберцями доведеться за смаком практично кожному! Адже копченості самі по собі є смачним делікатесом, а в поєднанні з гарячим гороховим супом народжується неповторний аромат! Всім раджу приготувати, не пошкодуєте!

Інгредієнти

  • Ребра копчені (свинячі) 500 г
  • Масло соняшникова 2 ст. л.
  • Горох сушений 300 г
  • Зелень за смаком
  • Картопля 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Лавровий лист 1-2 шт.
  • Перець чорний горошок за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 176 ккал
  • Білки: 4.6 г
  • Жири: 11 г
  • Вуглеводи: 14.3 г

Кроки

6 год. 0 хв.

  • Горох для супу вибирайте будь, підійде, як колота, так і цілий. Щоб приготування супу зайняло менше часу, горох попередньо замочують у холодній воді, зазвичай на ніч (5-6 годин). Рівень води у посудині для замочування повинен бути вище гороху приблизно на 5 см. Що робити, якщо немає часу на замочування? Все дуже просто!Замочіть горох на 1-1,5 години, а при варінні, додайте в каструлю 0,5 ч. л. соди, це допоможе розм’якшити горох. Спосіб дієвий, але краще, звичайно ж, замочити горох заздалегідь.

  • Після замочування, горох промиваємо під холодною водою, пересипаємо в каструлю з водою і ставимо варитися на плиту. Коли горох закипить, зніміть піну, яка утворилася. Час приготування гороху складе приблизно 20 хвилин. За цей час підготуємо інші інгредієнти.

  • Картоплю ріжемо середніми кубиками, насипаємо в глибоку ємність і заливаємо холодною водою, для того, щоб він не потемнів. Цибулю і моркву нарізаємо довільно, як вам більше подобається, і обсмажуємо на рослинному маслі.

  • Копчені свинячі реберця поділяємо на окремі сегменти і перекладаємо і в сковорідку до нашої засмажки з цибулі і моркви. Обсмажте реберця з 2 сторін.

  • Коли горох зваритися, додаємо в каструлю картоплю і варимо хвилин 10. На цьому кроці можемо суп посолити і додати до нього лавровий лист та інші спеції на ваш смак.

  • Як тільки картопля зварився, у каструлю додаємо зажарку з реберцями. Варимо 10 хвилин і прибираємо з вогню, накриваємо кришкою і даємо настоятися аромату 5-10 хвилин. Ось і весь рецепт! При подачі суп можна прикрасити зеленню і сухариками.

Смачного вам і вашим домочадцям!

Якщо сподобався рецепт, відзначай 5 зірок! Або пиши зауваження в коментарях!

Готуйте з душею і нехай всі страви у вас виходять смачними!