Гороховий суп з копченими свинячими реберцями доведеться за смаком практично кожному! Адже копченості самі по собі є смачним делікатесом, а в поєднанні з гарячим гороховим супом народжується неповторний аромат! Всім раджу приготувати, не пошкодуєте!
Інгредієнти
- Ребра копчені (свинячі) 500 г
- Масло соняшникова 2 ст. л.
- Горох сушений 300 г
- Зелень за смаком
- Картопля 5 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 2 шт.
- Лавровий лист 1-2 шт.
- Перець чорний горошок за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 176 ккал
- Білки: 4.6 г
- Жири: 11 г
- Вуглеводи: 14.3 г
Кроки
6 год. 0 хв.
-
Горох для супу вибирайте будь, підійде, як колота, так і цілий. Щоб приготування супу зайняло менше часу, горох попередньо замочують у холодній воді, зазвичай на ніч (5-6 годин). Рівень води у посудині для замочування повинен бути вище гороху приблизно на 5 см. Що робити, якщо немає часу на замочування? Все дуже просто!Замочіть горох на 1-1,5 години, а при варінні, додайте в каструлю 0,5 ч. л. соди, це допоможе розм’якшити горох. Спосіб дієвий, але краще, звичайно ж, замочити горох заздалегідь.
-
Після замочування, горох промиваємо під холодною водою, пересипаємо в каструлю з водою і ставимо варитися на плиту. Коли горох закипить, зніміть піну, яка утворилася. Час приготування гороху складе приблизно 20 хвилин. За цей час підготуємо інші інгредієнти.
-
Картоплю ріжемо середніми кубиками, насипаємо в глибоку ємність і заливаємо холодною водою, для того, щоб він не потемнів. Цибулю і моркву нарізаємо довільно, як вам більше подобається, і обсмажуємо на рослинному маслі.
-
Копчені свинячі реберця поділяємо на окремі сегменти і перекладаємо і в сковорідку до нашої засмажки з цибулі і моркви. Обсмажте реберця з 2 сторін.
-
Коли горох зваритися, додаємо в каструлю картоплю і варимо хвилин 10. На цьому кроці можемо суп посолити і додати до нього лавровий лист та інші спеції на ваш смак.
-
Як тільки картопля зварився, у каструлю додаємо зажарку з реберцями. Варимо 10 хвилин і прибираємо з вогню, накриваємо кришкою і даємо настоятися аромату 5-10 хвилин. Ось і весь рецепт! При подачі суп можна прикрасити зеленню і сухариками.
Смачного вам і вашим домочадцям!
Якщо сподобався рецепт, відзначай 5 зірок! Або пиши зауваження в коментарях!
Готуйте з душею і нехай всі страви у вас виходять смачними!