я Дуже люблю супи з бобових, але не завжди є час на тривале вимочування. Тому намагаюся тримати в запасі кілька консервних банок квасолі. Тоді в потрібний час приготувати квасолевий суп з консервованої білої квасолі не складе труднощів! У своєму рецепті я розповім, як зробити супчик наваристим і апетитним, читайте уважно.
Інгредієнти
- Бульйон курячий 1.5 л
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Квасоля біла консервована 2 банку
- Часник 2-3 зубчик
- Шпинат-1 пучок
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Селера 2 стебло
- Орегано сушений, за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 156 ккал
- Білки: 3.7 г
- Жири: 9.8 г
- Вуглеводи: 11.1 г
Кроки
25 хв.
-
Цибулька почистити і нарізати на чверті.
-
Стебло селери порізати невеликими шматочками.
-
Моркву подрібнюємо ножем, також можна натерти на тертці.
-
У сотейнику розігріти олію і викласти нарізані овочі. Перемішати і тушкувати на повільному вогні 5-7 хвилин.
-
Потім до загальної маси видавлюємо часник через спеціальний прес. Якщо такого немає, можна скористатися теркою.
-
Одразу ж після часнику додаємо квасолю з банки. Викладаємо не всю, десь 2/3 від наявної кількості, а 1/3 поки залишаємо.
-
Заливаємо вміст сотейника курячим бульйоном. Його можна замінити овочевим відваром або звичайною водою.
-
Солимо, перчимо і кладемо лавровий лист для аромату. Варимо 10 хвилин з прикритою кришкою.
-
Поки вариться суп, подрібнимо залишилася квасоля з допомогою блендера.
-
Разом з сухим орегано перекладаємо квасолеве пюре в сотейник, перемішуємо і варимо ще 5 хвилин.
-
На завершення додаємо свіжий шпинат, нарізану крупно. Можна використовувати і заморожений. Варимо ще 2-3 хвилини.
-
Ось так апетитно виглядає наш супчик!
Радимо поглянути на ще один цікавий рецепт з консервованою квасолею, взятий з національної мексиканської кухні. Їм з легкістю можна здивувати рідних і друзів, адже таке блюдо рідко зустрінеш у наших широтах.
Сподобався рецепт? Як приготуєте — поділіться своїм відкликанням!
Користуєтеся соціальними мережами? Одноклассники, Facebook, Instagram, Вк… Приєднуйтесь до нашої групи! Хороших рецептів багато не буває!
Приємного апетиту!