Хочете спробувати супчик, який люблять готувати наші бабусі? Тоді обов’язково скористайтеся нашим рецептом курячого супу з яєчної домашньою локшиною. Крім того, ви дізнаєтеся, скільки вермішелі класти в дивовижний курячий суп! Давайте приступимо!
Ми рекомендуємо дотримуватися наступного правила — на 1 літр бульйону слід використовувати 3 ст. л. вермішелі (приблизно 100 грам). Додавати її в суп слід звичайно ж в кінці приготування за 5-10 хвилин.
Інгредієнти
- Вода 2.5 л
- Курка 1.8 кг
- Масло рослинне 50 мл
- Локшина 200 г
- Часник 1.3 головка
- Петрушка за смаком
- Цибуля ріпчаста 3 шт.
- Морква 4 шт.
- Селера 4 стебло
- Чебрець сушений 1 ч. л.
- Лавровий лист 2 шт.
- Перець чорний горошок за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 248 ккал
- Білки: 7.4 г
- Жири: 12.5 г
- Вуглеводи: 24.3 г
Кроки
1 годину. 50 хв.
-
У каструлю кладемо цілу курку, потім додаємо 2 цибулини, розрізані на 4 частини, 2 стебла селери, 2 моркви, нарізані великими шматочками, половинки головки часнику, лавровий лист, чебрець, а також перець горошком. Заливаємо все водою і варимо 1,5 години.
-
Після цього виймаємо курку з каструлі, а сам бульйон проціджуємо.
-
Готове м’ясо обробляємо на шматочки.
-
Далі в глибокій сковороді або каструлі обсмажуємо протягом 5-10 хвилин на рослинній олії залишилися овочі (цибуля, морква, селера і зубчики часнику), нарізані невеликими кубиками.
-
Доводимо суп до кипіння, додаємо сіль і чорний перець.
-
Тепер додаємо вермішель або макарони і варимо до готовності.
-
Готову страву можна прикрасити гілочкою розмарину, а також зеленню петрушки. Приємного апетиту!
Порада: ви можете не готувати бульйон, а використовувати магазинний варіант. В такому випадку попередньо відваріть або обсмажте м’ясо курки, як в цьому рецепті. Також рекомендуємо приготовані макарони чи локшину діставати з супу, щоб вони не розбухали.
Чудового вам дня і гарного настрою! Будьте щасливі!
Хочете ще більше рецептів? Тоді підписуйтесь на наші соцмережі!
Сподобався рецепт? Тоді діліться думками у коментарях!