Грузинська кухня славиться своїми незвичайними стравами, і сьогодні на нашому столі дивно смачний курячий суп або чихиртма. Це густий суп з особливою технологією приготування та цінними корисними та поживними властивостями.
Особливість грузинської кухні полягає в умілому поєднанні гострих і пряних продуктів,наприклад, як в цьому рецепті, а також у широкому використанні овочів. Такий супчик сподобається як гурманам, так і не вибагливим любителям. А наш рецепт допоможе все правильно приготувати. Поїхали!?
Інгредієнти
- Вода 2.5 л
- Курячі 700 г
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Борошно пшеничне 3 ст. л.
- Часник 3 зубчик
- Петрушка за смаком
- Кінза за смаком
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Морква 1 шт.
- Лимон ½ шт
- Яйце куряче 3 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 170 ккал
- Білки: 5.1 г
- Жири: 10.3 г
- Вуглеводи: 13.8 г
Кроки
1 годину. 30 хв.
-
Спочатку приготуємо бульйон. Для цього в каструлю з водою, кладемо курку, одну цибулину, моркву, порізану на кілька частин, і петрушку. Коли бульйон закипить, знімаємо піну, солимо і перчимо. Потім накриваємо крихтою, зменшуємо вогонь до мінімуму і залишаємо нудитися на годину.
-
Поки вариться бульйон, підготуємо яйця. Для цього збиваємо їх до однорідного стану віночком і додаємо сік лимона.
-
Коли бульйон звариться, прибираємо з нього всі овочі, а курку відправляємо остигати. Потім нарізаємо цибулю і часник дрібними шматочками.
-
Коду курка остынем, необхідно її дрібно нарізати. Потім викласти в каструлю, додати часник і зелень.
-
Вливаємо яйця в бульйон. Тепер потрібно обсмажити цибулю на рослинній олії до золотистого кольору, потім додати до нього борошно і обсмажити її до золотистого також до золотистого кольору. Після вливаємо порціями в сковороду бульйон і ретельно перемішуємо.
-
Після в каструлю з рештою бульйоном тонкою цівкою додаємо яйця і борошно з цибулею, ставимо на вогонь т доводимо до кипіння і вимикаємо. Залишилося тільки додати в каструлю курку з часником і зеленню. Страва готова!
Порада: самий смачний суп виходить на м’ясі домашньої птиці, особливо якщо використовувати стегна. Також за бажанням можна додати інші спеції, наприклад, коріандр. Тоді пряний смак страви буде більш виразним!
Приємного апетиту і гарного настрою!
Свої побажання і думки залишайте в коментарях!