Гречаний суп з куркою в мультиварці — хороший спосіб надати старому страви новий смак і подачу. Таке поєднання інгредієнтів відомо з давніх пір. На Русі готували з цих продуктів перші страви ще за часів Івана Грозного!
Дослідження останніх років дозволили встановити, що тільки в гречаній крупі містяться всі необхідні організму корисні елементи і мінерали. Не дарма вона входить в першу трійку продуктів для спортсменів, а також її рекомендують дієтологи!
Так як готувати цей супчик ми будемо в мультиварці, то всю користь і смак збережемо в незмінному вигляді. А ще вас зацікавить і такий рецепт супу!
Інгредієнти
- Вода-2 л
- Гречана крупа 100 г
- Курка 350 г
- Картопля 350 г
- Цибуля ріпчаста 80 г
- Моркву 80 г
- Перець болгарський 50 г
- Спеції за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 116 ккал
- Білки: 4.8 г
- Жири: 2.2 м
- Вуглеводи: 18.8 г
Кроки
50 хв.
-
Підготуємо овочі для супу. Лук наріжемо кубиками середнього розміру. Ми будемо використовувати курячий окорочок, але підходить будь-яку частину курки. Не забудьте попередньо промити гречану крупу.
-
Картоплю поріжемо брусочками.
-
Моркву натираємо на крупній тертці, а болгарський перець нарізаємо середніми кубиками.
-
Викладаємо в чашу мультиварки всі овочі, курку і гречку. Солимо, перчимо, додаємо спеції. Заливаємо холодною водою.
-
Вибираємо програму «Суп», вигляд продукту «Птах», час приготування 50 хвилин.
-
Готову страву можна прикрасити зверху зеленню і додати сметану.
Порада: не забувайте перебирати гречку перед тим, як варити суп, адже в ній можуть міститися сторонні тіла. Для більш швидкого приготування можна попередньо замочити гречану крупу в холодній воді на кілька годин.
Приємного апетиту і гарного настрою! Ми любимо вас!
Пишіть в коментарях, що ви думаєте про даному рецепті!