Сьогодні на нашому столі чудовий гарбузовий суп пюре на курячому бульйоні. Ніжний смак і чудовий аромат порадують ваших гостей. Доторкніться до дивовижного світу кулінарії разом з нами і ви відкриєте абсолютно нові горизонти!
А ви знали, що гарбуз це ягода, причому іноді її розміри можуть бути гігантськими? Крім того, у світі існує близько 800 різних сортів, але тільки 200 можуть вживатися в їжу. Також гарбуз має велике різноманіття форм — від грушоподібної до круглої і овальної.
Інгредієнти
- Бульйон курячий 750 мл
- Масло рослинне 30 мл
- Часник 1 зубчик
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Морква 4 шт.
- Гарбуз середня 1 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 74 ккал
- Білки: 1.2 г
- Жири: 5.4 г
- Вуглеводи: 5 г
Кроки
50 хв.
-
Гарбуз промити, розрізати на дві половинки і видалити насіння і м’якоть.
-
Неочищений цибулю і часник нарізаємо на половинки, у моркви обрізаємо кінці і також нарізаємо на половинки.
-
Гарбуз, а також цибулю і моркву викладаємо у форму для запікання, попередньо змастивши її олією або налив трохи води на дно. Часник загортаємо у фольгу. Відправляємо овочі в розігріту до 200 градусів за Цельсієм духовку на 40 хвилин.
-
Коли овочі будуть готові, викладаємо їх в блендер, попередньо видаливши шкірку або лушпиння. Потім вливаємо курячий бульйон і подрібнюємо до однорідного стану, як в цьому рецепті, солимо і перчимо.
-
Готову страву можна прикрасити гарбузовим насінням.
Порада: для більш насиченого і багатого смаку ви можете додати в суп, молоко або вершки, а також різні спеції, наприклад, мускатний горіх або кориця.
Приємного апетиту і гарного дня! Готуйте з любов’ю!
Ще не підписані на наші соцмережі? Там багато цікавого!
Висловлюйте свої пропозиції для перших страв у коментарях!