Японський суп з креветками

Домашній суп по-японськи з креветками і печерицями. Фото-рецепт з докладним описом. Список продуктів для супу.

Японський суп з креветками можна приготувати у себе вдома буквально за 30 хвилин, а то й менше. Головне використовувати правильні інгредієнти. І не обов’язково це буде щось важкодоступне, що не купиш в наших магазинах.

У нашому рецепті всі продукти звичайні. Приготувати такий суп не складе великої праці. А результат порадує!

Інгредієнти

  • Бульйон курячий 500 мл
  • Печериці свіжі 2 шт.
  • Локшина швидкого приготування 1 пачка
  • Часник 1 зубчик
  • Цибуля зелена 2 стебло
  • Креветки свіжі 150 г
  • Лайм за смаком
  • Соус соєвий 2 ст. л.
  • Імбир 20 г
  • Соус кисло-солодкий 2 ст. л.
  • На 100 грам
  • Калорії: 116 ккал
  • Білки: 5.9 г
  • Жири: 0.9 г
  • Вуглеводи: 21.5 г

Кроки

30 хв.

  • Для приготування супу знадобиться бульйон. У мене був курячий, але можна взяти і м’ясний і рибний. Бульйон ставимо розігріватися на плиту. Не допускайте сильного кипіння, потужність плити встановіть середню.

  • Тепер необхідно додати в бульйон прянощі і спеції. Кидаємо цілий зубчик часнику.

  • Від кореня імбиру відрізаємо шматочок в 2 см і теж відправляємо в бульйон.

  • Потім 2 стебла зеленої цибулі, від нього потрібна лише біла частина.

  • Далі додаємо кисло-солодкий соус.

  • Соєвий соус 2 ст. л. Врахуйте, що соєвий соус сам по собі солоний, тому коли будете солити суп, не переборщіть.

  • Перемішайте бульйон, накрийте кришкою на 2-3 хвилини, він повинен настоятися. Коли час закінчиться, вийміть з каструлі часник, імбир і цибулю. Вони віддали свій смак і аромат супу, можна викидати.

  • Блок локшини швидкого приготування дістаємо з упаковки, спеції, які йдуть в комплекті нам не знадобляться. Опускаємо в бульйон локшину. Накриваємо кришкою і чекаємо на 1 хвилину.

  • Печериці необхідно порізати тонкими часточками. Додаємо гриби в суп.

  • Відразу ж додаємо очищені варені креветки. Варимо суп ще 2 хвилини.

  • Японський суп готовий, можна вимикати плиту.

  • При подачі в суп можна додати трохи соку лайма і нарізаний зелений лук.

Порада: коли будете варити креветки, кидайте їх в киплячу воду і тримати не більше 3-4х хвилин, щоб вони не стали жорсткими.

Якщо взяти занадто багато імбиру, то суп може вийти занадто пряним і гострим.

Приємного апетиту!

Вам може сподобається суп з креветками і мідіями, який знаходиться за цим посиланням.

Готуйте з душею і нехай все буде смачно!