Назва |
? Фрукти і ягоди |
Особливості приготування |
Рисова |
Яблука, груші, родзинки, курага, в’ялений інжир, банан, чорнослив, полуниця, чорниця, малина, журавлина, апельсини, мандарини |
- рис Звичайний готують на воді, додавши в нього очищені від шкірки шматочки яблук або сухофрукти. Їх вводять в самому кінці варіння.
- Пропарений чорнослив вводять в кінці.
- Ягоди кладуть свіжими або мороженими.
- Цитрусові залишають цілими або нарізаними.
Як приготувати рисову кашу читайте тут.
|
Вівсяна |
Яблука, груші, родзинки, в’ялений абрикос (курага), інжир в’ялений, банан, відварні вишні, чорнослив, полуниця, чорниця, малина, апельсини, мандарини |
- Запарюється разом з шматочками кураги, чорносливу. Свіжі добавляемь в готову страву, зварене на воді.
- Пропарений чорнослив вводять у готову крупу.
- Ягоди кладуть без обробки або мороженими.
- Апельсини і мандарини залишають цілими або нарізують.
- Банани ріжуть кружальцями.
Технологію варіння вівсянки дивіться в цій статті.
|
Пшоняна |
Яблука, груші, банани, ананаси, абрикоси, полуниця, чорниця, малина |
- При приготуванні фрукти нарізаємо і додати в доведену до напівготовності крупу. Доварювати страву краще в духовці.
- Ягоди без спеціальної підготовки кладуть в кінці приготування.
- Банани — у свіжому вигляді.
Рецепт смачної пшінки ви можете дізнатися тут.
|
Кукурудзяна |
Яблука, груші, сливи, абрикоси, банани |
- Каша доводиться до напівготовності і запікається з фруктами в духовці.
- Банани ріжуть в кінці для прикраси.
Покрокова інструкція приготування знаходиться за цим посиланням.
|
Пшенична |
Полуниця, банани, яблука, сухофрукти |
- Фруктово-ягідне асорті додають в тарілку до приготованого блюда.
- Сухофрукти пропарюють, вводять в кінці.
|
Гречана |
Яблука, чорнослив |
- Яблука бланшують, чорнослив запарюють і вводять в варену кашу.
Як зварити розсипчасту гречку дізнайтеся в цьому рецепті.
|
Манна |
Банани, ківі, інжир, родзинки, курага, яблука, вишня, полуниця, чорниця, малина, апельсини, мандарини |
- Манку варять на воді і молоці.
- З свіжих і сухих фруктів роблять нарізку, вводять в блюдо в кінці приготування, ягоди залишають без теплової обробки або замороженими.
- Для дітей яблучну кашу готують на воді, всі добавки обробляють окропом.
- Апельсини і мандарини нарізають великими скибочками або дрібними шматочками.
Як зварити смачну манку без грудочок можна подивитися тут.
|
Перлова |
Сухофрукти, яблука, апельсини, мандарини |
- Свіжі фрукти нарізають шматочками і вмішують в приготовлену перлову кашу.
- Сухофрукти промивають від забруднень і пилу, заливають окропом до набрякання, потім воду зливають. Блюдо краще не злагодити, добавки містять велику кількість цукру.
Як правильно зварити перловку читайте тут.
|