Як швидко розморозити крабові палички [+3 рецепта]

Дізнайтеся, як розморозити в короткі ⏱ терміни крабове мясо чи палички. І приготувати з них смачні закуски, салати і самостійне блюдо – 4 простих рецепта (з відео).

Швидкий спосіб розморожування

Щоб швидко розморозити крабові палички знадобиться каструля і друшляк.

Краще всього використовувати «паровий» метод:

  1. Для цього слід набрати половину каструлі води і поставити на помірний вогонь.
  2. Поки вода закипає, дістаньте упаковку з паличками з морозильника, зніміть пакет і покладіть їх у металевий друшляк.
  3. Потім потрібно просто поставити друшляк з вмістом поверх каструлі і потримати 3-5 хвилин. Під впливом пари відтавання відбудеться дуже швидко.

Важливо: води повинно бути стільки, щоб низ друшляка не торкався її поверхні, і палички не намокли. Інакше це зіпсує смак.

Цей спосіб хороший не тільки своєю швидкістю. При розморожуванні пором структура волокон не пошкоджується. А значить, що паличку можна буде легко розгорнути і згорнути, і вона не зламається, якщо ви захочете її нафарширувати.

Якщо зняти індивідуальну поліетиленову упаковку з усіх паличок перед розморозкою, це заощадить вам ще кілька додаткових хвилин. Так як після відтавання прибрати плівку буде складніше.

Правильний спосіб розморожування

Якщо поспішати нікуди, то можна вдатися до того ж способом, який підходить для розморожування риби і м’яса.

Послідовність:

  1. Слід вийняти палички з морозилки, зняти упаковку.
  2. Після цього розкладіть їх на дошці або на блюді і приберіть в холодильник на полицю з менш низькою температурою.
  3. Через пару годин палички трохи розтануть. Тоді дошку слід дістати і залишити на столі ще приблизно на годину.

Цей метод найбільш правильний, так як при розморожуванні збережеться і форма, і аромат і смакові якості.

Всупереч розхожій думці, вдатися до розморожування в мікрохвильовій печі буде великою помилкою. Не розрахувавши температурний режим, можна зіпсувати продукт геть, перетворивши його в неїстівну субстанцію з неприємним амбре.

ТОП-4 популярних рецепту салату з крабовими паличками

Всі знають, як готувати традиційний крабовий салат з кукурудзою (до речі, його рецепт можна подивитися тут). Але крабові палички настільки полюбилися людям, що рецептів з їх участю стає все більше і більше. Представляємо найбільш цікаві з них!

Фаршировані помідори

З найпростіших інгредієнтів можна зготувати смачну закуску. При вмілій подачі вона прикрасить будь-який святковий стіл.

Готуємо продукти:

  • середні стиглі помідори – 12 шт.;
  • зварені круто яйця – 4 шт.;
  • крабові палички – 10 шт.;
  • сирки плавлені -2 шт;
  • сир твердий – 100 гр.;
  • часник – 4 зубчики;
  • майонез – 2-3 ст. л.;
  • кріп – 3-4 гілочки;
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Звільнені від шкаралупи яйця натираємо на середній тертці.
  2. З сиром також це робимо – і з твердим, і з плавленим.
  3. Крабові палички нарізаємо не дуже великими шматочками. Щоб начинка була більш ніжною, крабові палички можна подрібнити в м’ясорубці.
  4. В піалі змішуємо майонез з дрібно нарубаним кропом.
  5. пропускаємо Через прес часник і додаємо до майонезу. Вийшла заправкою смащиваемингредиенты і підсолюємо.
  6. З помідорів потрібно зрізати верхівки і ложкою акуратно вийняти серединки. Для фаршу м’якоть не знадобиться, проте її можна буде використовувати в приготуванні засмажки до борщу.
  7. Наповнюємо помідори готовим фаршем і закриваємо залишилися верхівками.
  8. Розкладаємо на блюді.

можна Оформити у вигляді букета тюльпанів, розклавши на великій тарілці цибульні пір’їнки, що нагадують стебла, а зверху поклавши помідорчики. Варіант актуальний до 8 березня. До новорічного столу більше підійде оформлення у вигляді ялинкових прикрас.

Закуска «Рафаелло» з крабовими паличками [відео]

Салат «Пікантний»

Якщо ви любите ананаси, цей салат назавжди займе місце у вашому серці і стане родзинкою на всіх застіллях.

Готуємо продукти:

  • крабові палички – 10-12 шт.;
  • відварені яйця – 5 шт.;
  • ананаси консервовані – 1 банка (400 гр.);
  • сир «Голландський» — 150 гр.;
  • кріп – 1 пучок;
  • сіль – 1-2 щіпки;
  • майонез – 3-4 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Яйця пропускаємо через яйцерезку і кладемо в миску.
  2. Туди ж ріжемо великими кубиками ананаси.
  3. Крабові палички нарізали середніми шматочками.
  4. Сир натираємо на крупній тертці.
  5. Кришимо зелень і висипаємо в салат.
  6. Залишилося додати майонез і сіль.
  7. Перемішуємо вміст миски і залишаємо в холодильнику на півгодини.

Подати салат можна в тарталетках, і в якості прикраси на кожну покласти очищену варену креветку і гілочку кропу.

Крабові палички в кляре

Смажені крабові палички з начинкою підійдуть і як доповнення до гарніру, і як закуска до пива, і як самостійне ласощі.

Готуємо продукти:

  • крабові палички – 16 шт.;
  • сир твердих сортів – 200 гр.;
  • часник – 2-3 зубчики;
  • майонез – 2 ст. л.;
  • яйце сире – 1 шт.;
  • борошно – 2 ст. л.;
  • молоко – 150-200 мл;
  • панірувальні дрібні сухарі – 150 гр.;
  • масло для смаження рослинне – 200 гр.;
  • сіль і спеції за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Дрібно трьом сирок і змішуємо його з пропущеним через прес часником і майонезом.
  2. Обережно розгорнувши крабові палички, промазуємо їх отриманою начинкою і знову перетворюємо в рулет.
  3. Для кляру збиваємо підсолене яйце, підсипаємо просіяне борошно і порційно вливаємо злегка підігріте молоко. Кляр повинен бути по консистенції як сметана.
  4. Розжарюємо сковороду і щедро змащуємо рослинним маслом (краще оливковою).
  5. Кожен рулетик занурюємо в яєчно-молочну суміш, обвалюємо в паніровці і кладемо на сковороду.
  6. Коли палички обжарились з двох сторін, їх потрібно викласти на блюдо, застелене паперовими серветками. Це дозволить прибрати зайвий жир.
  7. Подавати з часниковим соусом.

Для більш цікавого смаку твердий сир можна замінити сирним з зеленню.

Відео-рецепт приготування крабових паличок в яєчному клярі