Швидкий спосіб розморожування
Щоб швидко розморозити крабові палички знадобиться каструля і друшляк.
Краще всього використовувати «паровий» метод:
- Для цього слід набрати половину каструлі води і поставити на помірний вогонь.
- Поки вода закипає, дістаньте упаковку з паличками з морозильника, зніміть пакет і покладіть їх у металевий друшляк.
- Потім потрібно просто поставити друшляк з вмістом поверх каструлі і потримати 3-5 хвилин. Під впливом пари відтавання відбудеться дуже швидко.
Важливо: води повинно бути стільки, щоб низ друшляка не торкався її поверхні, і палички не намокли. Інакше це зіпсує смак.
Цей спосіб хороший не тільки своєю швидкістю. При розморожуванні пором структура волокон не пошкоджується. А значить, що паличку можна буде легко розгорнути і згорнути, і вона не зламається, якщо ви захочете її нафарширувати.
Якщо зняти індивідуальну поліетиленову упаковку з усіх паличок перед розморозкою, це заощадить вам ще кілька додаткових хвилин. Так як після відтавання прибрати плівку буде складніше.
Правильний спосіб розморожування
Якщо поспішати нікуди, то можна вдатися до того ж способом, який підходить для розморожування риби і м’яса.
Послідовність:
- Слід вийняти палички з морозилки, зняти упаковку.
- Після цього розкладіть їх на дошці або на блюді і приберіть в холодильник на полицю з менш низькою температурою.
- Через пару годин палички трохи розтануть. Тоді дошку слід дістати і залишити на столі ще приблизно на годину.
Цей метод найбільш правильний, так як при розморожуванні збережеться і форма, і аромат і смакові якості.
Всупереч розхожій думці, вдатися до розморожування в мікрохвильовій печі буде великою помилкою. Не розрахувавши температурний режим, можна зіпсувати продукт геть, перетворивши його в неїстівну субстанцію з неприємним амбре.
ТОП-4 популярних рецепту салату з крабовими паличками
Всі знають, як готувати традиційний крабовий салат з кукурудзою (до речі, його рецепт можна подивитися тут). Але крабові палички настільки полюбилися людям, що рецептів з їх участю стає все більше і більше. Представляємо найбільш цікаві з них!
Фаршировані помідори
З найпростіших інгредієнтів можна зготувати смачну закуску. При вмілій подачі вона прикрасить будь-який святковий стіл.
Готуємо продукти:
- середні стиглі помідори – 12 шт.;
- зварені круто яйця – 4 шт.;
- крабові палички – 10 шт.;
- сирки плавлені -2 шт;
- сир твердий – 100 гр.;
- часник – 4 зубчики;
- майонез – 2-3 ст. л.;
- кріп – 3-4 гілочки;
- сіль за смаком.
Спосіб приготування:
- Звільнені від шкаралупи яйця натираємо на середній тертці.
- З сиром також це робимо – і з твердим, і з плавленим.
- Крабові палички нарізаємо не дуже великими шматочками. Щоб начинка була більш ніжною, крабові палички можна подрібнити в м’ясорубці.
- В піалі змішуємо майонез з дрібно нарубаним кропом.
- пропускаємо Через прес часник і додаємо до майонезу. Вийшла заправкою смащиваемингредиенты і підсолюємо.
- З помідорів потрібно зрізати верхівки і ложкою акуратно вийняти серединки. Для фаршу м’якоть не знадобиться, проте її можна буде використовувати в приготуванні засмажки до борщу.
- Наповнюємо помідори готовим фаршем і закриваємо залишилися верхівками.
- Розкладаємо на блюді.
можна Оформити у вигляді букета тюльпанів, розклавши на великій тарілці цибульні пір’їнки, що нагадують стебла, а зверху поклавши помідорчики. Варіант актуальний до 8 березня. До новорічного столу більше підійде оформлення у вигляді ялинкових прикрас.
Закуска «Рафаелло» з крабовими паличками [відео]
Салат «Пікантний»
Якщо ви любите ананаси, цей салат назавжди займе місце у вашому серці і стане родзинкою на всіх застіллях.
Готуємо продукти:
- крабові палички – 10-12 шт.;
- відварені яйця – 5 шт.;
- ананаси консервовані – 1 банка (400 гр.);
- сир «Голландський» — 150 гр.;
- кріп – 1 пучок;
- сіль – 1-2 щіпки;
- майонез – 3-4 ст. л.
Спосіб приготування:
- Яйця пропускаємо через яйцерезку і кладемо в миску.
- Туди ж ріжемо великими кубиками ананаси.
- Крабові палички нарізали середніми шматочками.
- Сир натираємо на крупній тертці.
- Кришимо зелень і висипаємо в салат.
- Залишилося додати майонез і сіль.
- Перемішуємо вміст миски і залишаємо в холодильнику на півгодини.
Подати салат можна в тарталетках, і в якості прикраси на кожну покласти очищену варену креветку і гілочку кропу.
Крабові палички в кляре
Смажені крабові палички з начинкою підійдуть і як доповнення до гарніру, і як закуска до пива, і як самостійне ласощі.
Готуємо продукти:
- крабові палички – 16 шт.;
- сир твердих сортів – 200 гр.;
- часник – 2-3 зубчики;
- майонез – 2 ст. л.;
- яйце сире – 1 шт.;
- борошно – 2 ст. л.;
- молоко – 150-200 мл;
- панірувальні дрібні сухарі – 150 гр.;
- масло для смаження рослинне – 200 гр.;
- сіль і спеції за смаком.
Спосіб приготування:
- Дрібно трьом сирок і змішуємо його з пропущеним через прес часником і майонезом.
- Обережно розгорнувши крабові палички, промазуємо їх отриманою начинкою і знову перетворюємо в рулет.
- Для кляру збиваємо підсолене яйце, підсипаємо просіяне борошно і порційно вливаємо злегка підігріте молоко. Кляр повинен бути по консистенції як сметана.
- Розжарюємо сковороду і щедро змащуємо рослинним маслом (краще оливковою).
- Кожен рулетик занурюємо в яєчно-молочну суміш, обвалюємо в паніровці і кладемо на сковороду.
- Коли палички обжарились з двох сторін, їх потрібно викласти на блюдо, застелене паперовими серветками. Це дозволить прибрати зайвий жир.
- Подавати з часниковим соусом.
Для більш цікавого смаку твердий сир можна замінити сирним з зеленню.
Відео-рецепт приготування крабових паличок в яєчному клярі