Як правильно проростити маш для салату в домашніх умовах + рецепт

Як просто проростити маш: 2 спосіб – для салату і звичайний. Чим корисні боби і чому його потрібно їсти пророщеним. Плюс рецепт смачної закуски з паростками

Маш – бобова культура, про яку мало хто знає. Всі ми звикли до квасолі або гороху, але боби маша – це поєднання корисного і смачного. Максимальну користь з цих бобів отримують шляхом пророщування.

Загальна технологія пророщування

Вам знадобиться:

  • Будь-яка глибока ємність, наприклад, миска або пластиковий контейнер
  • Маш в кількості 100-200 грам
  • Марля
  • Вода

Тепер покроково опишемо всі дії:

  1. Промиваємо боби під проточною холодною водою.
  2. Викладаємо на дно приготовленої нами ємності, заливаємо водою. Води наливають стільки, щоб насіння були повністю занурені у воду.
  3. Накриваємо марлею або кришкою з дірочками.
  4. Залишаємо в сухому теплому місці при кімнатній температурі. Це важлива умова для проростання насіння.
  5. Міняємо воду в ємності кожні 2-3 години. Коли пройдуть добу, боби будуть готові до вживання.

Вже на наступний день ви побачите маленькі паростки довжиною до 0,5 см. А через 2-3 дні ця цифра збільшиться в кілька разів.

Особливості пророщування маша для салату

Необхідні ті ж умови, що описані вище. Однак для салату його вирощують кілька довше.

Інструкція:

  1. Продовжуємо зливати і міняти воду кожні кілька годин, але тепер наливаємо воду в меншій кількості – щоб вона була трохи вище рівня насіння.
  2. Залишаємо ще на добу, не забуваємо міняти воду з тієї ж частотою.
  3. Після всіх дій ви побачите, як паростки збільшилися в розмірі. Вони стали довшими і підійдуть для приготування салату.

Коли ви зрозумієте, що боби готові до вживання, то промийте їх ще раз великою кількістю води, а також очистіть від зеленої шкірки.

Відео: як пророщувати маш в домашніх умовах

Вам може бути цікаво, як зберегти на зиму листовий салат. Перейти до статті.

Корисні властивості маша

Область Корисні властивості
1. Серцево-судинна система Нормалізація артеріального тиску, зміцнення судин, зниження рівня холестерину і глюкози в крові.
2. Ракові клітини Боби допомагають боротися з утворенням і розвитком ракових клітин.
3. Антиинфекционное вплив Антисептичні властивості захищають людину від різних інфекцій.
4. Гормональна активність Нормалізація гормонального фону жіночого в період менопауз.
5. Омолоджування Нормалізація гормонального фону жіночого в період менопауз.
6. Інші властивості Поліпшення пам’яті, зору, зміцнення імунітету і стимулювання розумової діяльності.

Маш містить багато білка і легко засвоюється. В 1 чашці 3,16 г білка, тому вегетаріанцям можна легко використовувати його як замінник продуктів тваринного походження.

Рецепт смачного салату з махаємо

✍ Вам знадобиться:

  • Маш – півсклянки
  • Капуста пекінська – 10 аркушів
  • Огірок солоний – 1 шт.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Зелена цибуля – пучок
  • Петрушка і кріп – кілька гілочок
  • Сирі насіння соняшнику – 1 ст. ложка
  • Масло рослинне – 3-4 ст. ложки
  • Сіль, перець за смаком

Приготування:

  1. Ріжемо цибулю, пекінську капусту і солоний огірок кубиками.
  2. Чистимо яблуко і натираємо на тертці.
  3. Нарізаємо зелень.
  4. Кидаємо маш і насіння соняшнику, солимо і перчимо за смаком.
  5. Заправляємо олією і перемішуємо.
  6. можна Прикрасити зернами граната.

Не варто затягувати з дегустацією – його їдять відразу після приготування, так як у холодильнику він довго не зберігатися.

Відео-рецепт салату з паростками маша