Вершковий суп з лососем і рисом

Велика різноманітність рецептів рибних супів. Кожен знайде по своєму смаку. Зручні опису з покроковими фотографіями. Дізнайтеся, як зварити смачний вершковий суп з червоною рибою! Секрети та хитрості приготування від досвідчених господинь.

Не знаєте, що приготувати? Вершковий суп з лососем і білим рисом може відмінно урізноманітнити повсякденне меню! Червона риба, як ніяка інша, містить безліч корисних компонентів для краси і здоров’я.

Це ж поліненасичені жирні кислоти в чистому вигляді! Всім бажаю частіше їсти цю дорогоцінну для нас рибку.

Лососевий суп з рисом дуже схожий на традиційний норвезький, рецепт якого можна подивитися тут.

Інгредієнти

  • Вода 1 л
  • Рис ⅓ склянку
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Зелень за смаком
  • Картопля 500 г
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 150 г
  • Помідори 300 г
  • Сьомга свіжа 300 г
  • Вершки 500 мл
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 108 ккал
  • Білки: 2.6 г
  • Жири: 6.9 г
  • Вуглеводи: 8.6 г

Кроки

60 хв.

  • Спочатку підготуємо всі інгредієнти. Овочі слід почистити і помити. У риби вийняти кістки, якщо такі є. Рис промити і залити гарячою водою.

  • Моркву нарізаємо соломкою або кубиками.

  • Цибулю ріжемо дрібно.

  • Посуд з товстим дном ставимо на плиту і розігріваємо в ній рослинне масло. Якщо у вас немає каструль, придатних для смаження, використовуйте сковорідку. Коли масло нагрілося, закладаємо цибулю і моркву в каструлю і обсмажуємо на слабкому вогні до золотистого кольору.

  • Підготуємо помідори. Їх потрібно очистити від шкірки. Для цього опускаємо помідори в окріп на 2 хвилини. Після такої процедури шкіра дуже легко чиститься. Нарізаємо маленькими кубиками томати. Потім відправляємо їх у каструлю і тушкуємо разом з цибулею і морквою.

  • Картоплю ріжемо невеликими кубиками, щоб швидше зварився, і закидаємо в каструлю.

  • Далі нарізаємо філе лосося теж кубиками і укладаємо поверх картоплі.

  • Рис до цього часу трохи розбухнув. Промиваємо під холодною водою і додаємо до супу. Заливаємо все одним літром чистої води. На цьому кроці можна відразу додати сіль, перець і інші улюблені спеції.

  • Закриваємо каструлю кришкою і доводимо суп до кипіння. Перевіряємо, чи не утворилася накип у вигляді піни. При необхідності знімаємо її шумівкою. Варимо суп 15 хвилин на повільному вогні.

  • Коли суп вже майже готовий, додаємо в нього вершки. Доводимо до кипіння і варимо 2 хвилини. Потім можна знімати з вогню. Накрийте суп кришкою і дайте йому настоятися 10-15 хвилин.

  • При подачі суп можна прикрасити зеленню і шматочком лимона. Приємного апетиту!

Порада: вершковий суп можна приготувати не тільки з сьомгою, але і з будь-якої іншої червоною або білою рибою. Імпровізуйте!

Не суп, а мрія! Апетит розігрався страшно! Пора готувати.

Який ваш улюблений суп? Напишіть в коментарях!

Відмінного дня і всього вам доброго!