Не знаєте, що приготувати? Вершковий суп з лососем і білим рисом може відмінно урізноманітнити повсякденне меню! Червона риба, як ніяка інша, містить безліч корисних компонентів для краси і здоров’я.
Це ж поліненасичені жирні кислоти в чистому вигляді! Всім бажаю частіше їсти цю дорогоцінну для нас рибку.
Лососевий суп з рисом дуже схожий на традиційний норвезький, рецепт якого можна подивитися тут.
Інгредієнти
- Вода 1 л
- Рис ⅓ склянку
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Зелень за смаком
- Картопля 500 г
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 150 г
- Помідори 300 г
- Сьомга свіжа 300 г
- Вершки 500 мл
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 108 ккал
- Білки: 2.6 г
- Жири: 6.9 г
- Вуглеводи: 8.6 г
Кроки
60 хв.
-
Спочатку підготуємо всі інгредієнти. Овочі слід почистити і помити. У риби вийняти кістки, якщо такі є. Рис промити і залити гарячою водою.
-
Моркву нарізаємо соломкою або кубиками.
-
Цибулю ріжемо дрібно.
-
Посуд з товстим дном ставимо на плиту і розігріваємо в ній рослинне масло. Якщо у вас немає каструль, придатних для смаження, використовуйте сковорідку. Коли масло нагрілося, закладаємо цибулю і моркву в каструлю і обсмажуємо на слабкому вогні до золотистого кольору.
-
Підготуємо помідори. Їх потрібно очистити від шкірки. Для цього опускаємо помідори в окріп на 2 хвилини. Після такої процедури шкіра дуже легко чиститься. Нарізаємо маленькими кубиками томати. Потім відправляємо їх у каструлю і тушкуємо разом з цибулею і морквою.
-
Картоплю ріжемо невеликими кубиками, щоб швидше зварився, і закидаємо в каструлю.
-
Далі нарізаємо філе лосося теж кубиками і укладаємо поверх картоплі.
-
Рис до цього часу трохи розбухнув. Промиваємо під холодною водою і додаємо до супу. Заливаємо все одним літром чистої води. На цьому кроці можна відразу додати сіль, перець і інші улюблені спеції.
-
Закриваємо каструлю кришкою і доводимо суп до кипіння. Перевіряємо, чи не утворилася накип у вигляді піни. При необхідності знімаємо її шумівкою. Варимо суп 15 хвилин на повільному вогні.
-
Коли суп вже майже готовий, додаємо в нього вершки. Доводимо до кипіння і варимо 2 хвилини. Потім можна знімати з вогню. Накрийте суп кришкою і дайте йому настоятися 10-15 хвилин.
-
При подачі суп можна прикрасити зеленню і шматочком лимона. Приємного апетиту!
Порада: вершковий суп можна приготувати не тільки з сьомгою, але і з будь-якої іншої червоною або білою рибою. Імпровізуйте!
Не суп, а мрія! Апетит розігрався страшно! Пора готувати.
Який ваш улюблений суп? Напишіть в коментарях!
Відмінного дня і всього вам доброго!