Представляємо вашій увазі ТОП-5 рецептів простих і смачних супів за Дюканом на етапі «Атака». З нашою допомогою ви зможете легко почати дієту і швидко скинути зайву вагу. Низькокалорійні білкові перші страви спеціально для вас!
Дієта за методом П’єра Дюкана розроблялася протягом 40 років. Вона складається з 4 етапів: 2 перших етапу призначені для досить швидкої втрати ваги, а наступні покликані закріплювати досягнуте. Сьогодні ми звернемося до першої стадії під назвою «Атака» і приготуємо супи саме для неї.
В ході розробленої автором методики був складений список з 100 дозволених продуктів, які дозволяють добитися результату. На сьогоднішній день така білкова дієта вважається однією з найефективніших у світі.
Етап «Атака» складається з 72 продуктів, що містять протеїни у великих кількостях. Саме вони активізують і прискорюють процес схуднення. Також рекомендуємо ознайомитися з іншими дієтичними рецептами.
Курячий суп з локшиною [1]
Відмінне і всім добре знайоме перше блюдо. Смачне, ароматне і легке, воно принесе вам не тільки користь, але і задоволення!
Інгредієнти:
- Курячий бульйон — 900 мл
- Курка без кісток і шкіри — 175 грам
- Імбир — 1 ч. л.
- Часник — 1 зубчик
- Локшина — 50 г
- Гриби — 6 шт.
- Зелена цибуля — 1 пучок
- Соєвий соус — 2 ст. л.
- Базилік — за смаком
Приготування:
- У каструлю наливаємо холодну воду і кладемо курку, а також дрібно нарізані часник і імбир. Накриваємо кришкою, доводимо до кипіння і варимо 20 хвилин.
- Потім курку нарізаємо на дрібні шматочки і відправляємо назад в каструлю.
- Далі поміщаємо в каструлю гриби, нарізані пластинками, а також локшину, дрібно нарізаний зелений лук і соєвий соус. Варимо 3-4 хвилини або до готовності локшину.
- Готову страву прикрашаємо базиліком і зеленою цибулею.
Томатний суп [2]
Відмінний рецепт з італійськими нотками. Можна подавати і в холодному і в гарячому вигляді. Неймовірно смачно, як і цей супчик!
Інгредієнти:
- Томати — 1,25 кг
- Цибуля — 1 шт.
- Морква — 1 шт.
- Стебло селери — 1 шт.
- Оливкова олія — 4 ст. л.
- Томатна паста — 2 ч. л.
- Підсолоджувач — за смаком
- Лавровий лист — 2 шт.
- Овочевий бульйон — 1,2 літра
Приготування:
- В каструлі з розігрітим оливковою олія обсмажуємо дрібно нарізані цибулю, моркву і селеру протягом 10 хвилин.
- Потім додаємо томатну пасту, лавровий лист і підсолоджувач. Ретельно перемішуємо і тушкуємо ще 2-3 хвилини.
- Далі поміщаємо в каструлю дрібно нарізані помідори без шкіри.Тушкуємо 10 хвилин на середньому вогні.
- Тепер вливаємо овочевий бульйон, доводимо до кипіння і варимо 25 хвилин.
- Потім поміщаємо вміст каструлі в блендер, попередньо видаливши лавровий лист, і подрібнюємо до однорідного стану.
- Знову поміщаємо суп в каструлю і доводимо до кипіння. Страва готова!
Суп з цибулею-пореєм і беконом [3]
Чудове перше блюдо для любителів м’яса. Ароматний бекон подарує вам радість і посмішку!
Інгредієнти:
- Бекон — 7 шматочки
- Цибуля — 1 шт.
- Цибуля-порей — 400 грам
- Ріпа — 3 шт.
- Овочевий бульйон — 1,4 літра
- Вершки — 125 мл
Приготування:
- В каструлі обсмажуємо дрібно нарізані шматочки бекону і цибулю до золотистого кольору протягом 5 хвилин. Частина бекону залиште для прикраси страви.
- Потім додаємо нарізані цибулю і ріпу, ретельно перемішуємо. Обсмажуємо 5 хвилин.
- Тепер вливаємо овочевий бульйон і варимо на середньому вогні протягом 20 хвилин.
- Далі з допомогою блендера подрібнюємо вміст, додавши вершки.
- Готову страву прикрашаємо шматочками бекону і подаємо з хрустким хлібом.
Марокканський суп [4]
Легендарний овочевий суп з Марокко. Пряний і ароматний, він захопить вас безсумнівно!
Інгредієнти:
- Оливкова олія — 1 ч. л.
- Цибуля — 1 шт.
- Стебло селери — 2 шт.
- Тмин — 2 ч. л.
- Овочевий бульйон — 600 мл
- Томати — 400 грам
- Часник — 2 зубчики
- Квасоля консервована — 1 банка
- Лимонний сік — 2 ст. л.
- Петрушка, чорний перець — за смаком
Приготування:
- В каструлі з розігрітим оливковою олією обсмажуємо дрібно нарізані цибулю і селеру протягом 10 хвилин, потім додаємо часник і кмин і обсмажуємо ще 1-2 хвилини.
- Далі вливаємо овочевий бульйон, додаємо нарізані томати, а також чорний перець. Варимо 8 хвилин.
- Тепер кладемо квасоля і лимонний сік, варимо ще 2 хвилини.
- Готову страву подаємо з дрібно нарізаною петрушкою.
Крем-суп зі шпинату [5]
Дуже легкий і низькокалорійний овочевий суп. Ви швидко і просто зможете приготувати без особливих зусиль!
Інгредієнти:
- Цибуля — 1 шт.
- Часник — 2 зубчики
- Курячий бульйон — 450 мл
- Молоко — 600 мл
- Шпинат — 450 грам
- Цедра лимона — 1/2 шт.
- Мускатний горіх — за смаком
- Оливкова олія — 2 ч. л.
- Сіль, перець — за смаком
Приготування:
- В каструлі з розігрітим оливковою олією обсмажуємо дрібно нарізану цибулю протягом 5-6 хвилин.
- Тепер вливаємо курячий бульйон і доводимо до кипіння, потім додаємо молоко і знову кип’ятимо.
- Потім додаємо половину шпинату і цедру лимона. Варимо 15 хвилин.
- Після цього поміщаємо вміст в блендер, додавши, що залишився, шпинат, і подрібнюємо.
- Тепер знову відправляємо суп в каструлю, доводимо до кипіння, солимо, перчимо і додаємо мускатний горіх.
Гарного вам дня та приємного апетиту! Готуйте тільки краще з нами!
Хочете ще більше смачних рецептів? Підписуйтесь на нас!
Залишайте свої побажання та пропозиції у коментарях!