Скучили за сонячної погоди і літнім дням? Тоді давайте наблизимо це час, приготувавши теплий і яскравий суп з стиглих томатів в ароматному власному соку. Простий і смачний рецепт стане вам промінчиком справжнього Сонця!
Помідор в перекладі з італійського означає ” золоте яблуко, а батьківщиною його походження вважається Перу. А ще ці плоди здатні піднімати настрій, як і шоколад. Це відбувається з-за великого вмісту в них гормони «щастя» серотоніну! Тому суп з томатів у власному соку змусить вас посміхатися частіше, як і цей рецепт!
Інгредієнти
- Бульйон курячий-1 л
- Бекон 4 скибочки
- Масло вершкове 2 ст. л.
- Борошно пшеничне 1 ст. л.
- Часник 4 зубчик
- Цибуля ріпчаста ½ шт
- Морква 2 шт.
- Томати у власному соку 800 г
- Вершки за смаком
- Чебрець сушений ½ ч. л.
- Лавровий лист 1 шт.
- Томатна паста 1.5 ст. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 252 ккал
- Білки: 6.6 г
- Жири: 14.4 г
- Вуглеводи: 22.2 г
Кроки
50 хв.
-
В каструлі або глибокій сковороді з розігрітим вершковим олія обсмажуємо дрібно нарізані скибочки бекону протягом 5-8 хвилин.
-
Потім додаємо дрібно нарізані цибулю, часник і моркву. Тушкуємо на середньому вогні 5-10 хвилин до м’якості.
-
Далі додаємо томатну пасту і борошно. Ретельно перемішуємо і обсмажуємо 2-3 хвилини.
-
Після цього кладемо в каструлю томати і заливаємо курячим бульйоном. Додаємо чебрець і лавровий лист. Варимо 30 хвилин.
-
Потім вміст каструлі викладаємо в блендер і подрібнюємо до однорідного стану.
-
Після цього переносимо всі з блендера назад в каструлю, додаємо сіль і перець, а також вершки. Доводимо до кипіння.
-
Страва готова! Рекомендуємо подавати з грінками або сухариками.
Порада: з даними стравою відмінно поєднується сир. Ви можете додати його як під час приготування, так і прикрасити готовий суп.
Приємного апетиту і гарного настрою! Готуйте з любов’ю!
Ще не підписані на наші соцмережі? Там багато корисних рецептів!
Висловлюйте свої пропозиції та ідеї для перших страв у коментарях!