Томатний суп з консервованою квасолею підходить для пісного і вегетаріанського меню. М’ясоїди, не поспішайте засмучуватися, для вас підготовлений спеціальний рецепт у кінці сторінки. Не дивлячись на те, що суп готується дуже швидко і не містить тваринних білків, в поживністю він не поступається жирним щам! Вся справа в корисною і ситної червоної квасолі.
Інгредієнти
- Масло рослинне 50 мл
- Квасоля червона консервована 430 г
- Часник 1 головка
- Зелень 1 пучок
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Морква 1 шт.
- Помідори 4 шт.
- Лавровий лист 1-2 шт.
- Спеції за смаком
- Томатна паста 200 г
- На 100 грам
- Калорії: 138 ккал
- Білки: 2.4 г
- Жири: 8.1 г
- Вуглеводи: 13.8 г
Кроки
20 хв.
-
Спочатку підготуємо продукти. На томатах робимо хрестової надріз, заливаємо окропом і залишаємо на 2-4 хвилини. Потім зливаємо гарячу воду і заливаємо помідори холодною. Після такої ванни дуже легко зняти шкірку. Видаливши плодоніжку, нарізаємо помідори дрібним кубиком.
-
Моркву тремо на крупній тертці або подрібнюємо ножем.
-
Цибулька ріжемо кубиком.
-
Зубчики часнику почистити і дрібно порубати ножем. Також можна натерти на дрібній тертці.
-
Пучок зелені порубати дрібно ножем. З томатним супом ідеально поєднується кінза петрушка.
-
На сковорідці розігріти трохи рослинної олії і викласти моркву, цибулю і часник. Обсмажувати до золотистого кольору.
-
Коли відчуєте часниковий запах, значить можна додати томатне пюре. Готуємо 2-3 хвилини при постійному помішуванні.
-
Потім закладаємо нарізані помідори, квасолю з банки разом з відваром і наливаємо окріп до потрібної консистенції супу. У мене пішло приблизно 1-1,5 літра.
-
Закриваємо дорышкой і варимо на середньому вогні 7-10 хвилин. За пару хвилин до готовності приправити улюбленими спеціями. Це може бути сушений базилік, чорний мелений перець, паприка, гострий перець, коріандр та інші.
-
Перед вимиканням додаємо в суп зелень.
-
Не дивлячись на те, що суп зварений на воді, він вийшов смачний, ароматний з насиченим пряним смаком. Запрошуємо всіх до столу!
до Речі, цукор, як і сіль добре підкреслює смак страви. Додайте томатний суп половину чайної ложки цукрового піску і ви переконаєтеся, що смак страви стане більш насиченим! Але не переборщіть, інакше є ризик отримати на виході компот.
З таким рецептом дотримуватися дієти або пост можна не тільки з користю, але і в задоволення! Беріть на замітку.
Якщо супчик припав вам до смаку, поділіться рецептом з друзями!
Як приготувати м’ясний суп з помідорами і квасолею з банки, дізнайтеся з цього рецепту!