Що таке сирники?
Сирники — це маленькі млинці російського, українського, білоруського і молдавського походження, схожі на пончики, які традиційно подають на сніданок. Вони також зустрічаються під назвою сирник у зв’язку з головним інгредієнтом — сиром, який використовується для їх приготування разом з борошном. Вони досить популярні в Східній Європі і країнах СНД, особливо в Росії та Україні. Сирники — це повітряні, злегка солодкі російські оладки, які зазвичай їдять на сніданок, зі сметаною, джемом і ягодами.
Сирники схожі на маленькі оладки або маленькі котлети, обсмажені з двох сторін. Їх текстура повітряна за рахунок сиру, який робить їх легкими і пухнастими. Їх зазвичай подають зі сметаною, варенням або ягодами і фруктами, прийнято подавати чорницю, полуницю або малину. Рідше буде використовуватися ожина, чорна смородина або журавлина.
Що таке сир?
Сир являє собою білий свіжий молочний продукт — тип сиру, який дуже популярний у країнах СНД, особливо в Росії та Україні. Це ключовий інгредієнт у рецепті сирників. Сир — це фермерський сир, схожий на рікотту. Його легко знайти в більшості супермаркетів і майже у всіх слов’янських і російських продуктових магазинах за межами країн СНД.
Його готують шляхом нагрівання кислого молока до утворення бажаної кількості грудок. Потім отриману гранульовану масу фільтрують через марлю для збирання кінцевого продукту.
Як добитися успіху при приготування сирників?
Все, що вам потрібно зробити, це видалити зайву рідину з сиру (рікота або сир) — стекти вночі в холодильнику, перш ніж додавати його в рецепт сирників. Якщо не видалити зайву рідину, сырникимогут розвалитися під час готування і випустити багато води. Їх зовнішній вигляд буде нерівним.
Борошно допомагає отримати звичайні сирники. Ще один важливий крок для успішних сирників — бажано засипати маленькі котлети борошном перед смаженням. Дійсно, додавання борошна запобігає прилипання сырниковко дну форми.
Щоб отримати звичайні сирники, використовуйте дві столові ложки, щоб сформувати кульки з тіста, які будуть поміщені на тарілку, в яку попередньо буде засипана борошно.
Одночасно можна смажити кілька сирників (від 4 до 6 залежно від бажаного розміру). Крім того, не забудьте залишити на сковороді достатньо місця, щоб їх можна було легко перевертати.
Інші відомі млинці Росії і східної Європи
В Росії існують і інші види млинців під назвою оладки. На відміну від сирників, оладки не містять сир. Їх готують з яєць, борошна, молока, розпушувача і цукру. Раніше для їх приготування використовувалася гречана мука, але зараз цей варіант оладок зустрічається рідше. Також у деяких рецептах згадується наявність сметани, йогурту або кефіру для отримання млинців більш пухкої консистенції. Інші рецепти включають родзинки.
Млинці і оладки дуже популярні в Росії і Скандинавії. Раніше їх готували з тіста на заквасці і запікали в духовці. Сьогодні ми задовольняємося їх приготуванням на сковороді. Млинці служать в основному в якості основи під час аперитиву, супроводжуваного копченим лососем або оселедцем, сметаною і рибною ікрою.
Рецепт сирників або сирники — оладки з сиру російського походження.
Призначення: Десерт
Кухня: російська, українська
Кількість порцій: 6 осіб
Інгредієнти для приготування сирників
- 500 гр. сиру
- 50 гр. просіяного борошна
- 2 яєчних жовтка
- 2 столові ложки цукрової пудри
- 1 щіпка солі
- 1 розпушувача щіпка
- 30 г топленого масла (або 3 столові ложки рослинної олії)
- 5 столових ложок борошна (на стільницю)
Кроки з приготування сирників
- Якщо сир недостатньо рассыпчат, злийте його не менше 2 годин за допомогою марлі.
- Перш ніж знімати його з марлі, добре відіжміть, щоб позбутися від рідини.
- Викладіть сир у велику салатницю і енергійно подрібніть його використовуючи вилку, щоб видалити грудочки.
- Додайте борошно, розпушувач, яєчні жовтки, цукор і сіль.
- Добре перемішайте.
- Тісто має бути гладким і не прилипати до рук. При необхідності, наприклад, якщо сир вийшов занадто жирним або занадто вологим, додайте трохи просіяного борошна.
- Посипте робочу поверхню стільниці трьома столовими ложками борошна.
- Сформуйте з тіста ковбаску діаметром близько 5 см
- Наріжте шматочки товщиною близько 1 см.
- Додайте на робочу поверхню залишилися дві столові ложки борошна.
- Кожен отриманий шматочок ковбаски притисніть в борошні.
- Нагрійте вершкове або рослинне масло в сковороді на середньому вогні.
- Обсмажуйте сирники в середньому по 4-5 хвилин з кожного боку.
- Подавайте зі сметаною, джемом і ягодами (наприклад, чорною смородиною, малиною, ожиною та / або журавлиною).
Приємного апетиту!