Правильне харчування і фізичні навантаження — головні складові будь-якої дієти. Щоб полегшити вам процес пошуку спеціальних рецептів, ми підібрали прості супи-пюре для схуднення, які можна включити в будь-яку програму харчування!
Легкі овочеві супчики кремової консистенції неодмінно допомагають правильному травленню і очищають організм від накопичених токсинів. Ще більше рецептів дієтичних ви знайдете, перейшовши за цим посиланням!
Залишайте свої відгуки та рецепти під цією статтею. Давайте ділиться своїм досвідом і підтримувати початківців в цій нелегкій справі — схудненні!
ТОП-5 рецептів жиросжигающих крем-супів
Дієтичний суп-пюре з кабачка
Інгредієнти:
- Кабачок — 300 грам
- Цвітна капуста — 300 г
- Морква — 1 шт.
- Цибуля — 1 шт.
- Сіль, перець — за смаком
- Лавровий лист — 1 шт
Приготування:
- Овочі порізати дрібними кубиками, капусту розібрати не невеликі суцвіття.
- У каструлі закип’ятити літр води і відправити в неї всі овочі. Можна відразу посолити і додати лаврушку.
- Варити 15-20 хвилин до готовності.
- Виловити лавровий лист, злити половину відвару в кухоль. Перебити вміст каструлі в пюре блендером, поперчити. При необхідності розбавити суп бульйоном.
- Довести суп до кипіння і можна подавати. Прикрашаємо зеленню або невеличкими суцвіттями вареної цвітної капусти.
- Холодний суп для стрункості тіла з апельсина
Інгредієнти:
- Апельсин солодкий — 2 шт.
- Кріп — 1 пучок
- Селера — 1-2 стебла
- Горіхи кешью або мигдаль — 40 грам
- Кмин, кориця, сіль — за смаком
Приготування:
- Апельсини почистити, розділити на невеликі часточки.
- Кріп і селеру порізати.
- В блендері з’єднати апельсин, селера і кріп.
- Горіхи порубати ножем або подрібнити в блендері.
- Подавати суп охолодженим. При подачі додати улюблені спеції.
М’ятний крем-суп зі шпинатом для схуднення
Інгредієнти:
- Шпинат заморожений або свіжий — 400 грам
- Цибуля — 1 шт.
- М’ята свіжа — кілька гілочок
- Сир знежирений — 100 г
- Морква — 1 шт.
- Приправа (прованські трави — за смаком
Приготування:
- Цибуля і морква нарізати невеликими шматочками і відправити в киплячу воду.
- Через 5 хвилин додати шпинат і приправу. Варити до м’якості овочів, ще приблизно 5 хвилин.
- Сир з м’ятою збити блендером до стану крему.
- Суп також подрібнити у блендері, змішати з сирною масою.
- Готувати цю страву краще всього на певну кількість порцій.
Капустяний супчик позбавить від зайвих кіло
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна — 700 г
- Морква — 300 г
- Вода — 1 літр
- Цибуля — 200 г
- Масло рослинне — 1 ст. л.
- Селера, стебла — 150 г
- Помідори — 300 грам
- Сіль, перець — за смаком
Приготування:
- Цибуля з морквою подрібнити і злегка обсмажити на рослинному маслі.
- У каструлі закип’ятити воду і відправити в неї нашу зажарку.
- Капусту нашаткувати, селеру порізати кубиками і додати в каструлю.
- З помідорів зняти шкірку, порізати на кубики і відправити до інших овочів. Варити 10-15 хвилин до м’якості овочів.
- Каструлю зняти з вогню і подрібнити її вміст в пюре.
- Потім прокип’ятити повторно.
- Подавати суп гарячим з рубленою зеленню.
Гарбузово-імбирний жиросжигающие суп
Інгредієнти:
- Гарбуз — 500 г
- Імбир — 15 грам
- Масло рослинне — 5-10 мл
- Морква — 250 г
- Гострий червоний перець — щіпка
- Часник — 3 зубчики
- Перець чорний горошком — 5 шт.
- Сіль — за смаком
Приготування:
- Моркву порізати кружечками або кубиками і відправити обсмажуватися на олії.
- Імбир і часник натерти на тертці і додати до моркви. Засмажуємо не сильно, буквально 2-3 хвилини на середньому вогні.
- Гарбуз нарізаємо кубиками і занурюємо в каструлю. Заливаємо гарячою водою і ставимо на плиту.
- Коли вода закипить, додаємо вміст сковорідки, а також червоний і чорний перець, сіль. Варимо 15-20 хвилин до м’якості гарбуза.
- Потім зливаємо частину відвару в кухоль і збиваємо суп блендером. Якщо вийшов густий — розбавляємо його відваром.
- Гострі супи прискорюють обмін речовин в організмі і сприяють спалюванню жиру.
- Подавати можна з домашніми грінками.
Будьте здоровими і стрункими!
Підписуйтесь на наш Instagram і слідкуйте за смачними новинками!