Коли часу на приготування супу зовсім мало, прискорити процес допоможе тушонка. Хтось її заготовляє самостійно, а в нашому рецепті використовується магазинна. Суп з яловичої тушкованим м’ясом і рисом за смаком нагадує грузинський харчо, тільки готувати його значно простіше!
Інгредієнти
- Рис ⅓ склянку
- тушонка Яловича 340 г
- Часник 4-5 зубчик
- Зелень за смаком
- Картопля-4-5 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Хмелі-сунелі ½ ч. л.
- Томатна паста 1.5 ст. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 163 ккал
- Білки: 5.2 г
- Жири: 6.3 г
- Вуглеводи: 21.1 г
Кроки
35 хв.
-
Картоплю нарізати кубиками. Цибулю дрібно порубати.
-
Моркву натерти на тертці.
-
Рис промити теплою водою кілька разів. Потім відправити його в каструлю з холодною водою і поставити на плиту. Відразу ж додаємо картоплю.
-
Коли вода почне закипати, необхідно зняти піну.
-
Тим часом приготуємо заправку для супу. Моркву і обсмажимо цибулю на рослинній олії (можна також використовувати жир від тушонки). Коли колір стане золотистою, додати томатну пасту і ретельно переміщати.
-
В закипілу воду викладаємо тушонку і заправку з сковорідки.
-
Додаємо сіль, хмелі-сунелі, перець і лавровий лист.
-
Варимо 7 хвилин, додаємо подрібнений часник і залишаємо ще на 3 хвилини.
-
При подачі суп прикрасити зеленню. Приємного апетиту!
Порада: найкраща тушонка яловича — це домашня, але і в магазині можна вибрати тушонку хорошої якості. Зверніть увагу на інформацію на банку. ГОСТ 5284-84 відповідає вищому класу яловичої тушенке.
А який ви знаєте швидкий у приготуванні суп? Поділіться рецептом в коментарях!
Готуйте з душею і їжте смачно!