Суп з сухих білих грибів виходить пахучіше, ніж зі свіжих або морожених. Тому всім рекомендую саме цей варіант. Приготуємо суп з боровиків з перловкою швидко і просто.
Інгредієнти
- Білі гриби сушені-100 г
- Перлова крупа 2 ст. л.
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Картопля 3 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 308 ккал
- Білки: 7.7 г
- Жири: 17.8 г
- Вуглеводи: 28.5 г
Кроки
2 год. 30 хв.
-
Сухі гриби заздалегідь залити окропом, залишити на 2 години для розм’якшення. Перловку замочити на 1-2 години в холодній воді.
-
Зливаємо грибну рідина через сито прямо в каструлю. Щоб пісок з грибочків потрапить в каструлю, попередньо в сито постеліть паперовий рушник і частинки залишаться на папері.
-
Каструлю ставимо на плиту, додаємо в бульйон перловку. При необхідності доливаємо води. Варимо 15 хвилин.
-
Гриби нарізаємо на шматочки поменше, відправляємо в каструлю.
-
Нарізаємо картоплю кубиком і заллємо холодною водою, щоб не потемнів.
-
Цибулю подрібнюємо, а моркву тремо на тертці. Відправимо все пасерувати в сковорідку до рум’яного кольору.
-
Додаємо в каструлю картоплю і піджарку. Варимо ще 20 хвилин. Солимо, додаємо спеції. Я тільки солю і перчу, лавровий лист не додаю, щоб він не перебивав аромат лісових грибочків.
-
грибний суп Подавати можна з ложкової сметани і рубаною зеленню.
Приємного всім апетиту!
Сподіваюся, вам сподобався мій рецепт.
Вдалих кулінарних експериментів.