Суп з панцирів креветок або хітину являє собою креветочний бульйон зі спеціями, яким можна подавати як окрему страву або використовувати в якості основи. Зазвичай його подають до риби або морепродуктів.
Виходить дуже смачно і корисно. Спробуйте, це займе трохи часу!
Інгредієнти
- Вода-3 л
- Масло оливкова 30 мл
- Часник 4 зубчик
- Петрушка 15 г
- Помідори 300 г
- Панцирі креветок 1 кг
- Хребти рибні 600 г
- Шафран 1 щіпка
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 193 ккал
- Білки: 6 г
- Жири: 12.4 г
- Вуглеводи: 15.1 г
Кроки
3 год. 0 хв.
-
Дрібно нарізаємо часник і рубаємо петрушку, обсмажуємо на оливковій олії.
-
Потім додаємо панцирі.
-
Тепер додамо рибні хребти і обсмажуємо 3-5 хвилин і заливаємо водою.
-
Помідори необхідно перетерти на тертці і додати в каструлю. Шкірку можна залишити, на відміну від цього рецепта.
-
Потім вливаємо попередньо запарений шафран, солимо і перчимо. Залишаємо варитися суп 2-2,5 години на повільному вогні.
-
Після закінчення варіння дістаємо рибні хребти і хітин. Обов’язково потрібно процідити супчик через дрібне сито. От і все. Можете подавати страву до столу.
Порада: хітин необхідно обсмажувати до тих пір, поки він не стане червоним і твердим. Такий бульйон можна використовувати як основу для приготування паельї або різотто з морепродуктами.
Як бачите, рецепт дуже простий. Приємного апетиту!
У вас є страви, які ви колись пробували, але не знаєте, як приготувати? Пишіть про них у коментарях, підкажемо рецепт.