Суп з панцирів креветок

Суп з панцирів креветок або хітину – покроковий ? рецепт з фото. Готуємо незвичайний креветочний бульйон в домашніх умовах. Кулінарні хитрості і прості страви на будь-який випадок.

Суп з панцирів креветок або хітину являє собою креветочний бульйон зі спеціями, яким можна подавати як окрему страву або використовувати в якості основи. Зазвичай його подають до риби або морепродуктів.

Виходить дуже смачно і корисно. Спробуйте, це займе трохи часу!

Інгредієнти

  • Вода-3 л
  • Масло оливкова 30 мл
  • Часник 4 зубчик
  • Петрушка 15 г
  • Помідори 300 г
  • Панцирі креветок 1 кг
  • Хребти рибні 600 г
  • Шафран 1 щіпка
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 193 ккал
  • Білки: 6 г
  • Жири: 12.4 г
  • Вуглеводи: 15.1 г

Кроки

3 год. 0 хв.

  • Дрібно нарізаємо часник і рубаємо петрушку, обсмажуємо на оливковій олії.

  • Потім додаємо панцирі.

  • Тепер додамо рибні хребти і обсмажуємо 3-5 хвилин і заливаємо водою.

  • Помідори необхідно перетерти на тертці і додати в каструлю. Шкірку можна залишити, на відміну від цього рецепта.

  • Потім вливаємо попередньо запарений шафран, солимо і перчимо. Залишаємо варитися суп 2-2,5 години на повільному вогні.

  • Після закінчення варіння дістаємо рибні хребти і хітин. Обов’язково потрібно процідити супчик через дрібне сито. От і все. Можете подавати страву до столу.

Порада: хітин необхідно обсмажувати до тих пір, поки він не стане червоним і твердим. Такий бульйон можна використовувати як основу для приготування паельї або різотто з морепродуктами.

Як бачите, рецепт дуже простий. Приємного апетиту!

У вас є страви, які ви колись пробували, але не знаєте, як приготувати? Пишіть про них у коментарях, підкажемо рецепт.