Суп з фрикадельками і зеленим горошком можна приготувати зі свіжих овочів, так і з заморожених. І в тому, і в іншому випадку виходить дуже швидко і смачно! А що ж робити, якщо горошок консервований? Не проблема, додайте його за 2 хвилини до зняття каструлі з плити, а в іншому дотримуйтеся нашим рецептом.
Інгредієнти
- М’ясний фарш 400-500 г
- Масло рослинне 20-30 мл
- Часник 2 зубчик
- Горошок зелений 300-400 г
- Картопля-4-5 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Спеції за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 134 ккал
- Білки: 3 г
- Жири: 9.1 г
- Вуглеводи: 10 г
Кроки
30 хв.
-
Перше, що необхідно зробити — це набрати в каструлю води і поставити нагріватися. В цей час приготуємо фрикадельки. Я використовую суміш яловичого і свинячого фаршу, але підійде, насправді, будь-який, тому вибирайте той, який вам більше подобається. До фаршу додаємо чорний перець і видавлюю 2 зубчики часнику.
-
Ретельно перемішую і формую фрикадельки розміром з волоський горіх, може, трохи більше. Вода як раз закипіла, тому відправляю фрикадельки варитися.
-
Через 5 хвилин після закладки м’ясних кульок, відправляю в суп горошок. У нас він свіжий, з городу. Класти зеленого горошку в суп можна багато, т. к. він не збільшиться в об’ємі.
-
Відразу за горошком йде картоплю. Варимо все разом 10 хвилин.
-
Тим часом посмажимо цибулю з морквою. Для цього коренеплоди я дрібно порізала і відправила на розпечене рослинна олія, 2-3 хвилини і готово. Додаємо в каструлю, солимо і перчимо. Варимо ще 2-4 хвилини.
-
Готовий суп розкладаємо по тарілках і посипаємо свіжою зеленню. Приємного апетиту!
Заготовивши заздалегідь фрикадельки і горох з овочами, такий суп можна зварити за лічені хвилини! Щоб заморозити фрикадельки, застеліть дошку або піднос харчовою плівкою або пекарської папером, розкладіть на нього фрикадельки в 1 шар і поставте в морозилку на 3 години або більше, потім можна складати фрикадельки купою в пакет і вони не злипнутися. Зберігати в морозилці.
Приготуйте суп з домашніми фрикадельками і свіжим зеленим горошком за моїм рецептом і напишіть свій відгук! Буде цікаво дізнатися вашу думку.
Успіхів всім у кулінарній справі і до зустрічі!