Збирати гриби в лісі — це нечуване задоволення. А ще більше приємних емоцій можна отримати від приготування страв зі свіжої «видобутку», наприклад, ароматний суп-пюре з опеньків.
Але в ліс не кожен піде, тому свіжі грибочки можна легко замінити покупними замороженими, вийде не менш смачно.
А чи знали ви, що існує 4 види опеньків? Лучні, літні, осінні і зимові. А ще ці грибочки, виявляється, вважаються «паразитами», т. к. вони переробляють біомасу дерев і рослин.
Але ми все одно їх любимо за чудовий смак!
Інгредієнти
- Вода 1 л
- Опеньки свіжі 500 г
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Картопля 400 г
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Вершки 200 мл
- Чебрець сушений ½ ч. л.
- Майоран 1 ч. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 170 ккал
- Білки: 3.4 г
- Жири: 11.5 г
- Вуглеводи: 13.1 г
Кроки
40 хв.
-
Картоплю нарізаємо на шматочки довільного розміру.
-
Опеньки ретельно промиваємо і також нарізаємо на невеликі шматочки.
-
Цибулю дрібно шаткуємо.
-
В каструлі нагріваємо воду до кипіння, кладемо картоплю, гриби (залишаємо трохи для прикраси), чебрець і майоран. Варимо 15 хвилин на середньому вогні.
-
Тепер у сковороді з рослинним маслом обсмажуємо цибулю і залишилися гриби до золотистого кольору.
-
Коли суп буде готовий, збиваємо вміст каструлі блендером, потім вливаємо вершки і знову перемішуємо, додаємо сіль і перець.
-
Суп накладаємо в тарілки і прикрашаємо смаженими грибами з цибулею, сухариками і зеленню.
Рада: якщо ви бажаєте отримати більш густий і насичений супчик, рекомендуємо додати тертий сир, а ще трохи борошна, як в цьому рецепті.
Приємного апетиту і гарного настрою! Готуйте з любов’ю.
Пишіть у коментарях про свої результати.