Суп-пюре з опеньків

Готуємо крем-суп або з опеньків. Покрокове ? опис приготування з фото. Кращі рецепти домашньої та світової кухні. Готуємо просто і смачно.

Збирати гриби в лісі — це нечуване задоволення. А ще більше приємних емоцій можна отримати від приготування страв зі свіжої «видобутку», наприклад, ароматний суп-пюре з опеньків.

Але в ліс не кожен піде, тому свіжі грибочки можна легко замінити покупними замороженими, вийде не менш смачно.

А чи знали ви, що існує 4 види опеньків? Лучні, літні, осінні і зимові. А ще ці грибочки, виявляється, вважаються «паразитами», т. к. вони переробляють біомасу дерев і рослин.

Але ми все одно їх любимо за чудовий смак!

Інгредієнти

  • Вода 1 л
  • Опеньки свіжі 500 г
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Картопля 400 г
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Вершки 200 мл
  • Чебрець сушений ½ ч. л.
  • Майоран 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 170 ккал
  • Білки: 3.4 г
  • Жири: 11.5 г
  • Вуглеводи: 13.1 г

Кроки

40 хв.

  • Картоплю нарізаємо на шматочки довільного розміру.

  • Опеньки ретельно промиваємо і також нарізаємо на невеликі шматочки.

  • Цибулю дрібно шаткуємо.

  • В каструлі нагріваємо воду до кипіння, кладемо картоплю, гриби (залишаємо трохи для прикраси), чебрець і майоран. Варимо 15 хвилин на середньому вогні.

  • Тепер у сковороді з рослинним маслом обсмажуємо цибулю і залишилися гриби до золотистого кольору.

  • Коли суп буде готовий, збиваємо вміст каструлі блендером, потім вливаємо вершки і знову перемішуємо, додаємо сіль і перець.

  • Суп накладаємо в тарілки і прикрашаємо смаженими грибами з цибулею, сухариками і зеленню.

Рада: якщо ви бажаєте отримати більш густий і насичений супчик, рекомендуємо додати тертий сир, а ще трохи борошна, як в цьому рецепті.

Приємного апетиту і гарного настрою! Готуйте з любов’ю.

Пишіть у коментарях про свої результати.