Спробуйте пісний суп з турецького нуту, гороху. Елементарний рецепт з мінімумом інгредієнтів! Лише нут, та цибулю, а як смачно виходить, просто бомба! Крім цього, дієтичний нутовый суп містить незамінні мінерали і велику кількість білка.
Ідеально підходить для вегетаріанців, оскільки суп дуже поживний. Запас енергії гарантований!
А тут знаходиться ще один пісний рецепт для любителів монастирської смачної їжі.
Інгредієнти
- Вода-3 л
- Зелень за смаком
- Нут 300 г
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 155 ккал
- Білки: 7.4 г
- Жири: 2.2 м
- Вуглеводи: 25.6 г
Кроки
1 годину. 30 хв.
-
Приготування супу займає небагато часу. Спочатку нут потрібно вимочити у воді, наприклад, поставити вимочуватися на ніч. Є й інший варіант, наприклад, відварити нут протягом 1 години, як це зробила я. Потім воду з нуту потрібно злити в раковину.
-
Цибулю слід не порізати крупно. Надалі ми будемо подрібнювати суп у блендері, тому можна не дрібнити. Якщо вам попався «зла» цибулина і від неї сльозяться очі, відкрийте холодний кран і ріжте цибулю недалеко від раковини. Мені завжди допомагає цей спосіб.
-
Нут потрібно знову залити холодною водою і поставити варитися.
-
Тепер цибулю потрібно обсмажити на соняшниковій олії. Розігріваємо сковороду, і викладаємо в неї цибулю. Пасеруємо до золотистого відтінку. Щоб цибуля не пригорів періодично підливайте в сковорідку трохи води. Поперемінно тушкуйте і обсмажуйте цибулю, тоді він правильно карамелізується і не пригорить. Підливати воду слід від 3х до 5ти разів.
-
Коли нут повністю приготувався, додайте обсмажену цибулю. Якщо в каструлі з нутом багато води, то частина води злийте в окрему ємність.
-
Починаємо подрібнювати суп блендером. У мене занурювальний блендер, тому цю операцію я проделаю відразу в каструлі. Якщо у вас стаціонарний, то потрібно ополоником перекласти суп із каструлю. У процесі змішування регулюєте консистенцію супу. Хтось любить більш рідкий, а хтось- густий. На цьому етапі можна додати сіль і спеції.
-
Ось і все! Розкладаємо суп по тарілках і прикрашаємо за бажанням. Я накришила зелень. Можна додати грінки, тоді буде ще смачніше!
Порада: якщо нут ніяк не розварюється, а хочеться швидше приготувати їжу, то додайте в каструлю порізану картоплю або щіпку соди.
Дякую, що прочитали мій рецепт! Сподіваюся, він вам стане в нагоді.
Приємного апетиту!
Готуйте з любов’ю!