Цей пісний бразильський суп з ніжними креветками — неймовірно смачне перше блюдо з кокосовим молоком. Воно підходить для будь-якого випадку. Можна бути впевненим, що гості будуть задоволені і будуть у захваті вашими кулінарними навичками!
А ви знали, що найбільша в світі чорна тигрова креветка може досягати розмірів до 36 см в довжину і ваги в 650 грам? Крім того, ці ракоподібні дуже багаті протеїном і легко засвоюються організмом, як і цей рецепт!
Інгредієнти
- Вода 1 л
- Рис 100 г
- Масло оливкова 2 ст. л.
- Часник 4 зубчик
- Петрушка 30 г
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Перець болгарський 1 шт.
- Томати у власному соку 1 банка
- Креветки свіжі 500 г
- Лимонний сік-3 ст. л.
- Молоко кокосове 250 мл
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 2 ккал
- Білки: 0.1 г
- Жири: 0.1 г
- Вуглеводи: 0.2 г
Кроки
30 хв.
-
В каструлю з розігрітим оливковою олію додаємо дрібно нарізані цибулю, болгарський перець і часник. Обсмажуємо, постійно помішуючи, протягом 5 хвилин.
-
Потім додаємо рис, томати і воду. Доводимо до кипіння і варимо 10 хвилин або до готовності рису.
-
Далі вливаємо кокосове молоко і знову доводимо до кипіння.
-
Тепер додаємо креветки і варимо 3-5 хвилин.
-
Після цього додаємо за смаком сіль і перець, а також дрібно нарізану петрушку і лимонний сік. Перемішуємо.
-
Блюдо викладаємо в глибоку тарілку, зверху можна прикрасити свіжою зеленню.
Порада: якщо ви любите гострий смак, то до цього супу відмінно підійде перець чилі. Також можна поєднувати будь-які комбінації морепродуктів.
Приємного апетиту і гарного настрою! Готуйте від усієї душі!
Ще не підписані на наші соцмережі? Там багато цікавого, поспішайте!
Висловлюйте свої ідеї для перших страв у коментарях!