Мексиканський томатний суп

Рецепти супів гострих з томатом з докладним описом і фото-інструкцією. Приготуйте смачний гострий суп за нашими рецептами! А також ви знайдете корисні рекомендації від досвідчених кухарів. Розповімо всі правила варіння супів!

Любите по-гаряче? Тоді ви оціните мексиканський томатний суп з вогненним перцем Чилі. Смак непередаваний словами, потрібно готувати і куштувати самим. Розібратися в тонкощах кулінарії вам допоможе покроковий рецепт з фотографіями процесу. Приступимо?

Інгредієнти

  • Яловичий фарш 400-500 г
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Квасоля консервована 1 банка
  • Часник 6-8 зубчик
  • Цибуля ріпчаста 2-3 шт.
  • Перець болгарський 2 шт.
  • Помідори 2 шт.
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Перець чилі ½ ч. л.
  • Зіра 1 ч. л.
  • Коріандр 1 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 113 ккал
  • Білки: 3.4 г
  • Жири: 8.1 г
  • Вуглеводи: 8.4 г

Кроки

60 хв.

  • Болгарський перець, цибуля і часник нарізаємо як можна дрібніше і відправляємо пассероваться в каструлю з розігрітим рослинним маслом. Потужність плити встановлюємо мінімальну, щоб суміш не підгоріла.

  • Фарш обсмажуємо окремо на сковороді, періодично помішуючи його лопаткою.

  • Спеції: зіру, коріандр і чилі в ємності змішуємо і додаємо до м’яса.

  • Помідори очищаємо від шкірки і нарізаємо дрібними кубиками. Щоб легко почистити томати, їх потрібно залити окропом на 2-5 хвилин.

  • Обсмажений фарш перекладаємо в каструлю.

  • Додаємо до нього помідори і заливаємо окропом до потрібного рівня. Доводимо суп до кипіння.

  • Далі вводимо томатну пасту і ретельно перемішуємо до повного розчинення.

  • Коли суп прокипить 2-3 хвилини, додаємо білу квасолю, попередньо з неї злив рідина. Не забуваємо про сіль. Варимо суп 5 хвилин, знімаємо з плити і накриваємо кришкою. Даємо настоятися 10 хвилин.

  • Приємного всім апетиту!

Порада: мелений чилі можна замінити на свіжий гострий перчик, порізану кільцями. Тільки врахуйте, що чим довше він буде піддаватися термічній обробці, тим більш гострим вийде суп.

Ось який гарний вийшов наш «Мексиканець»!

Готуйте з любов’ю і все буде смачно!

Гострими стравами славиться ще тайська кухня, рецепт знаходиться на цій сторінці. Спробуйте приготувати і дайте оцінку!