Суп пюре з ніжними вершками улюблене блюдо моєї сім’ї. І ми часто готуємо його разом, незважаючи на важкий робочий день. Діти обожнюють перетворювати всі інгредієнти в ароматне пюре за допомогою блендера, а дружина комбінує приправи і спеції!
Вершкові супи є дуже легкими і дієтичними, поживними стравами, які також містять в собі велику кількість корисних речовин. Вони дуже прості в приготуванні і, як правило, не вимагають великої кількості часу, наприклад, як цей рецепт.
Інгредієнти
- Бульйон курячий-1 л
- Масло вершкове 3 ст. л.
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Борошно пшеничне 50 г
- Часник 2 зубчик
- Капуста цвітна 1 шт.
- Цибуля порей 2 шт.
- Вершки 150 мл
- Кервель сушений 1 ч. л.
- Перець чорний мелений 1 ст. л.
- Сіль 1 ч. л.
- На 100 грам
- Калорії: 169 ккал
- Білки: 3.4 г
- Жири: 12.3 г
- Вуглеводи: 12.3 г
Кроки
45 хв.
-
Спочатку змішаємо в чаші дрібно нарізаний або перетворений в кашку часник з рослинним маслом.
-
поділяємо Цвітну капусту на суцвіття, а потім поливаємо приготованою сумішшю. Добре перемішуємо.
-
Потім цвітну капусту викладаємо на деко і відправляємо в попередньо розігріту до 135 градусів Цельсія духовку на 25 хвилин.
-
В цей час у каструлі розігріваємо вершкове масло.
-
Потім додаємо дрібно нарізану цибулю-порей.
-
Посипаємо зверху борошном, все ретельно перемішуємо і обсмажуємо 5-10 хвилин.
-
Коли капуста буде готова, відправляємо її в каструлю і вливаємо курячий бульйон.
-
Далі додаємо вершки і ретельно перемішуємо. Доводимо до кипіння і варимо 10 хвилин.
-
Тепер додаємо спеції — сушений кервель, чорний перей і сіль. Знову перемішуємо і продовжує варити ще 10 хвилин.
-
Готову страву зверху можна прикрасити дрібно нарізаною зеленою цибулею.
Порада: рекомендуємо для запікання використовувати алюмінієву фольгу, вона забезпечуємо рівномірне приготування, а також захищає від підгоряння. Крім того, значно спрощується чистка ємності для запікання!
Приємного апетиту і гарного дня! Готуйте смачно та з душею!
Хочете ще більше рецептів? Тоді підписуйтесь на наші паблики!
Висловлюйте ідеї і рецепти для перших страв у коментарях!