Якщо вам до смаку супи з французьким акцентом, спробуйте крем-суп з цибулі-порею! Смак страви вишуканий і ніжний, його оцінить по достоїнству лише справжній гурман. Якщо в рецепті вершкове масло замінити оливковою, то вийде чудовий вегетаріанський або пісний суп.
Спробуйте також цибулевий суп по цьому рецепту від знаменитого англійського шеф-кухаря Джеймі Олівера!
Інгредієнти
- овочевий Бульйон 1 л
- Масло вершкове 30 г
- Масло оливкова 1 ст. л.
- Часник 3-4 зубчик
- Картопля 500 г
- Цибуля порей 2 шт.
- Вершки 15% 80 мл
- Лавровий лист 2 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 255 ккал
- Білки: 3.1 г
- Жири: 20.3 г
- Вуглеводи: 14.2 г
Кроки
40 хв.
-
Першим ділом цибулю-порей необхідно ретельно промити, т. к. біла частина, яка нам потрібна для супу, росте в землі. Потім нарізаємо його на кружечки.
-
Часник подрібнюємо ножем.
-
У товстостінній каструлі розтоплюємо шматок вершкового масла з додаванням рослинної.
-
Закидаємо часник і обсмажуємо його, перемішуючи лопаткою.
-
Далі додаємо порей. Обсмажуємо, ретельно перемішуючи, до м’якості. При цьому цибуля карамелізується і набуває солодкуватий смак.
-
Картоплю ріжемо на невеликі шматочки і додаємо в каструлю.
-
Заливаємо окропом або бульйоном, щоб рідина покривала всі овочі. Варимо протягом 15-20 хвилин до готовності картоплі.
-
Потім прямо в каструлі з допомогою заглибного блендера починаємо подрібнювати масу в пюре. Якщо рідини досить багато, можна частину злити в окрему ємність і додавати по чуть-чуть до досягнення потрібної текстури супу.
-
Додаємо в суп-пюре вершки, підсолюємо за смаком і доводимо до кипіння.
-
Накладаємо крем-суп в піалу і прикрашаємо оливковим маслом, спеціями і зеленню. Приємного вам апетиту!
Порада: розігрівати крем-супи краще всього на водяній бані. Для цього каструлю з супом опустіть в каструлю з водою по-більше і поставте на середній вогонь. Так страва не пригорить і не втратить свої смакові якості.
Незвичайно смачний і ситний супчик!
Готуйте з душею і їжте смачно!